Hot Dowh - Bathroom Fit For A King in Your House (6 gambar)

Posted by docche | Posted in | Posted on 11:34 AM

Hey u all


Korang suka manja kan diri korang yang telah seharian letih bekerja dengan mandi dan berendam selama yang mungkin di dalam 'bath tub' di bilik mandi korang? Korang suka kan reka bentuk bilik mandi yang ala-ala di raja? Korang perlu tengok tandas-tandas ni. Tapi aku rasa, orang Malaysia tak minat kut nak ada bilik mandi besar-besar macam ni. Membazir.....




Gempak Dowh - Luxury Hydrogen AirCruise Design (6 gambar)

Posted by docche | Posted in | Posted on 2:29 PM

Hey u all


Korang percaya tak dengan kata-kata "tiada apa yang tidak dapat di beli dengan duit dalam dunia ni"? Sekiranya kita kaya dan berduit, tiada apa yang tiadak dapat kita bina, tiada apa yang tidak dapat kita miliki dan tiada apa yang tidak dapat kita lakukan, betul tak? Dan sekiranya korang kaya, aku nak 'suggest' kat korang, bila benda 'hydrogen aircruise' ni dah di bina nanti, korang cuba la memiliki satu ye atau paling-paling pun korang cuba naik la 'aircruise' ni



Genius Dowh - Very Creative Bus Advertisements (16 gambar)

Posted by docche | Posted in | Posted on 11:34 AM

Hey u all


Kita semua mesti pernha dan selalu tangok iklan-iklan yang di tampal di kenderaan-kenderaan awam terutama sekali bas, betul tak? Selalunya iklan-iklan yang di paparkan merupakan iklan-iklan yang kreatif yan kita dapat tengok. Jum tengok sebahagian dari iklan-iklan tersebut.



Lawak Dowh - Hilarious Sex Advertisement From MTV (3 gambar)

Posted by docche | Posted in | Posted on 11:35 AM

Hey u all


Korang mesti tengok iklan dari MTV ni. Apa la yang di orang fikir kan. Aku pun tak paham. Tapi aku rasa lawak je la tengok iklan-iklan ni.



Hot Dowh - Hey Women, Do You Want to Know What Your Body Language Means?

Posted by docche | Posted in | Posted on 6:00 PM


Hey u all


Kepada wanita-wanita yang membaca blogdowh, korang nak tahu tak makna beberapa 'body language' korang yang selalu korang buat tapi mungkin korang tak perasan? Nak tahu? Tengok gambar kat bawah.





Source from 3bp

Lawak Dowh - If You Want to Go Out With My Daughter, Please Fill Up This Form

Posted by docche | Posted in | Posted on 11:36 AM

 Hey u all


Korang kalau ada anak perempuan atau sekiranya nanti korang ada anak perempuan, adakah korang akan buat macam ni. Korang akan keluarkan borang untuk di isi oleh setiap kawan anak perempuan korang sebab korang nak tahu segala maklumat pasal kawan-kawan anak perempuan korang.






Source from barnorama

Serius Dowh - Brutal and Hardcore Military Training (10 gambar)

Posted by docche | Posted in | Posted on 11:54 AM

Hey u all


Korang rasa kalau korang terpaksa di kerah untuk menjalani latihan askar seperti di kebanyakkan negara, korang rasa korang lepas tak nak menempuhi hari-hari latihan di kem-kem latihan? Aku rasa, dengan gaya hidup rakyat Malaysia yang manja sekarang ni, susah kut. Apa korang rasa?



WTF Dowh - Why Peoples Love Europen Cars But Not Japanese Car (9 gambar)

Posted by docche | Posted in | Posted on 5:44 PM

Hey u all


Korang nak tahu kenapa orang ramai suka membeli kereta-kereta Eropah tetapi kurang membeli kereta buatan dari Jepun? Korang betul-betul nak tahu? Korang pergi tengok gambar yang terakhir.


Weirdo Dowh - Collections of Weird Bra Around the World (16 gambar)

Posted by docche | Posted in | Posted on 3:55 PM

Hey u all


Korang nak tengok bra-bra pelik yang ada kat dunia ni. Orang perempuan kalau terasa malu ta kperlu tengok ye. Tapi bagi aku, bra paling pelik dalam dunia ialah 2 bra yang terakhir dalam gambar di bawah. Hahahaha.



Cool Dowh - Nice and Cool Cake Designs (9 gambar)

Posted by docche | Posted in | Posted on 6:00 PM

Hey u all


Kepada korang pencinta-pencinta kek, kek yang bagaimana menarik minat korang untuk membeli kek? Adakah kerana kek tersebut sedap atau kerana kek tersebut mempunyai design yang menarik. Jum tengok design-design kek yang menarik yang pasti membuat anda meleleh air liur.



Gempak Dowh - Tron:Legacy Inspired Ice Hotel (8 gambar)

Posted by docche | Posted in | Posted on 11:43 AM

Hey u all


Korang minat tengok cerita Tron:Legacy tak? Dengan kostum-kostum yang bercahaya dan gadget-gadget yang menarik dan gempak, aku rasa semua orang mesti suka punya tengok cerita Tron:Legacy tu. Tapi, kalau ada hotel yang di bina seperti dala mcerita Tron:Legacy tu, korang nak pergi tak? 



Serius Dowh - How People In Nigeria Fishing For Fish (8 gambar)

Posted by docche | Posted in | Posted on 6:00 PM

Hey u all


Korang suka makna ikan? Korang rasa nelayan-nelayan yang keluar ke laut dan sungai-sungai untuk menangkap ikan tu senang menangkap ikan? Kalau korang suka memakan ikan, korang perlu menghargai jasa para nelayan kerana pekerjaan yang mereka lakukan, korang dapat memakan ikan. Kalau korang jadi macam orang-orang di Nigeria, aku tka tahu la korang dapat tak makan ikan.



Cool Dowh - Cool Vertical Wardrobe For lazy People (3 gambar)

Posted by docche | Posted in | Posted on 12:00 PM

Hey u all


Adakah korang malas melipat baju korang yang telah kering setelah seharian di jemuran. Korang cuma akan mencampakkan baju-baju korang yang telah kering di dalam almari dan apabila korang nak pakai korang hanya pilih mana yang sesuai, betul tak? Aku ada satu almari yang sesuai untuk korang yang berperangai macam ni. Korangtengok gambar-gambar di bawah.






Serius Dowh - Safest House or Just A Big Safety Box? (16 gambar)

Posted by docche | Posted in | Posted on 6:00 PM

Hey u all


Kita semua mengidamkan rumah yang selamat di diami oleh kita dan juga seluruh ahli keluarga kita. Rumah yang kita tinggal mesti la selamat dari bencana, kebakaran dan juga pencuri yang sentiasa mencari peluang memasuki dan merompak segala isi harta di dalam rumah kita. Tapi pernah tak korang terfikir nak membina rumah macam gambar-gambar di bawah?







Lawak Dowh - Different Usage of Camera by Different People (6 gambar)

Posted by docche | Posted in | Posted on 12:00 PM

Hey u all


Sekarang ni kita semua pasti memilki sebuah kamera. Tidak kira sebuah kamera lengkap atau kamera talefon, kita semua ada kamera. Tapi adakah penggunaan kamera sama untuk setiap orang. Jum tengok penggunaan kamera untuk orang-orang yang berbeza.



Bengong Dowh - What? Men Also Have Different Type of Breast? (2 gambar)

Posted by docche | Posted in | Posted on 6:00 PM

Hey u all


Korang mesti fikir hanya perempuan sahja yang mempunyai dada yang menarik, betul tak? Well, korang memang betul sebab kalau lelaki mempunyai dada yang seakan-akan perempuan, semua orang mesti loya nak tengok. Hahahaha.



Tekan READ MORE kalau nak tengok lagi...............

Weirdo Dowh - The Scariest and Creepiest Hospital on Earth (8 gambar)

Posted by docche | Posted in | Posted on 12:00 PM

Hey u all


Korang nak tahu hospital apa yang paling menakutkan dan menyeramkan? Mestilah hospital yang telah di tutup dan di tinggalkan terbengkalai tanpa di urus oleh pihak berwajib. Ada sebuah hospital di England yang telah di bina pada tahun 1903 telah di tutup pada tahun 1994 di biarkan terbiar tanpa di urus oleh pihak yang bertanggungjawab. Kalau korang pergi hospital ni mesti lepas tu korang tak nak pergi mana-mana hospital lagi lah lepas tu.







Serius Dowh - Muslim's Pilgrimages in Mecca 50 Years Ago (13 gambar)

Posted by docche | Posted in | Posted on 6:00 PM

Hey u all


Korang mesti sudah serba tahu bagaimana keadaan Kota Mekah sekarang kan. Dengan segala kemudahan infrastruktur dan bangunan yang di bina untuk kemudahan umat ISLAM yang datang untuk beribadah di Kota Suci Umat ISLAM ini. Tapi adakah korang tahu bagaimana keadaan umat ISLAM yang datang beribadah di Kota Mekah 50 tahun dahulu? Mesti pada ketika itu kemudahan yang ada tidak selengkap seperti sekarang, betul tak? Tapi aku ada terfikir, adakah dengan kemudahan yang ada sekarang membuatkan umat ISLAM pada zaman sekarang khusyuk beribadah atau hanya datang untuk menunjukkan kemewahan dengan menginap di hotel-hotel mewah dan mahal sekitar Kota Mekah dan membeli-belah di sana?







Gempak Dowh - Grill Reastaurant on Top of A Volcano (11 gambar)

Posted by docche | Posted in | Posted on 12:00 PM

Hey u all


Kepada korang yang minat masakan 'grill' atau pun 'barbecue', aku nak 'suggest' kat korang satu tempat yang paling gempak unutk korang pergi menikmati masakan 'grill' atau 'barbecue' ni. Ada satu restoran di Spain yang di beri nama 'El Diablo' di bina khas untuk pengemar masakan 'barbecue' di bina di atas gunung berapi yang aktif tapi tindak lagi memuntah kan larva. Restoran ini sangat unik kerana menggunakan suhu dari gunung berapi untuk mem-barbecue kan masakan korang.



Gempak Dowh - Awesome Furnitures Design (5 gambar)

Posted by docche | Posted in | Posted on 6:00 PM

Hey u all


Korang nak tengok tak 'design' perabot-perabot yang unik dan 'awesome' tak? Mesti nak kan sebab benda ni korang tak dapat jumpa tak Malaysia.

1. Tornado Lamp

Genius Dowh - Red Bull Headquarters in London (18 gambar)

Posted by docche | Posted in | Posted on 12:00 PM

Hey u all


Korang suka minum minuman tenaga Red Bull tak? Aku tak selalu minum Red Bull ni sebab mahal sangat. kat Egypt ni pun mahal juga. Sekali-sekala je la aku minum masa-masa nak exam kalau nak 'stay-up' malam. Korang nak tengok ibu-pejabat Red Bull di kota London? Seni bina ibu-pejabat Red Bull ni memang meiliki seni bina yang unik dan futuristik. 









Cool Dowh - New BMW M6 for BMW Fans (5 gambar)

Posted by docche | Posted in | Posted on 6:00 PM

Hey u all


Syarikat kereta BMW telah mendedahkan dan mempamerkan model terbaru BMW M6 untuk tahun yang baru ni. BMW M6 yang baru ini memiliki enjin 4.4 liter yang berkuasa 560 bhp. Model baru BMW M6 ini mampu memecut dari 0-100km/h dalam masa 4.2 saat dan mempunyai 'top speed' 250 km/h



WTF Dowh - China Already Has Iphone 6?

Posted by docche | Posted in | Posted on 12:00 PM

Hey u all


Korang percaya tak kalau aku cakap China telah mengeluarkan Iphone 6 untuk rakyat mereka? Mesti korang tak percaya kan. Sebab Apple pun belum mengumumkan bila untuk mengeluarkan Iphone 5, ni kan pula Iphone 6. Koran jangan terpedaya kalau korang dengar Iphone 6 telha berada di pasaran. Tapi sebuah syarikat di China telah mengeluarkan sebuah talefon yang bernama iPnoho 6 yang menggunakan logo yang hampir sama dengan Iphone keluaran Apple. Macam-macam China ni. Kalau korang berminat boleh la try beli di Internet.





Source from micgadget

Gempak Dowh - AIgo Pad:Cheapest Android Tablet From China (5 gambar)

Posted by docche | Posted in | Posted on 6:00 PM

Hey u all


Korang ada terfikir nak memiliki tablet pc tetapi harga yang berada di pasaran sekarang terlalu mahal untuk korang memiliki sebuah tablet pc. Jangan risau, China telah mengeluarkan sebuah tablet pc bernama AigoPad yang menggunakan aplikasi android dan yang paling murah di pasaran iaitu berharga USD160 sahaja atau kalau di tukar dengan nilai matawang Malaysia lebih kurang RM600. Apa lagi, korang pergi la google kat internet, mana tahu korang boleh memiliki tablet pc yang hanya bernilai RM600 sahaja.



Cute Dowh - Hello Kitty Airplane in Taiwan (6 gambar)

Posted by docche | Posted in | Posted on 12:00 PM

Hey u all


Korang semua pernah tengok kapal terbang pokemon kan yang di miliki oleh syarikat penerbangan Jepun. Kali ni, syarikat penerbangan Taiwan telah memeterai perjanjian untuk menggunakan lambang Hello Kitty untuk salah sebuah syarikat penerbangan di Taiwan.



Cool Dowh - Cool and Amazing Aquarium Designs (5 gambar)

Posted by docche | Posted in | Posted on 6:00 PM

Hey u all




Korang nak tengok akuarium yang cool dan menarik? Jum...........



Serius Dowh - The Evolution Of Computer You Don't Know

Posted by docche | Posted in | Posted on 12:00 PM

Hey u all


Korang tahu bagaimana komputer berevolusi. Bukan benda hidup sahaja berevolusi tau.






Source from hqhumor

Fact Dowh - Never Ever Give Up in You Life

Posted by docche | Posted in | Posted on 6:00 PM

Hey u all


Pernah tak ada satu ketika dalam hidup korang, korang pernah berputus asa dalam setiap perkara yang korang lakukan? Aku rasa semua orang pernah kut sebab itu yang mengajar kita semua erti kehidupan. Tapi kalau korang semua betul-betul yakin dan berusaha bersungguh dalam melakukan sesuatu serta korang tidak berputus asa, korang dan kita semua pasti akan berjaya.



Cool Dowh - You Need To Swim If You Want To Move Around in This Village (10 gambar)

Posted by docche | Posted in | Posted on 12:00 PM

Hey u all


Korang nak tengok kampung yang tidak memerlukan kereta atau bas atau motorsikal untuk bergerak dari satu tempat ke satu tempat tetapi memerlukan korang memiliki sampan atau bot atau korang perlu mahir berenang untuk korang bergerak dari satu tempat ke tempat yang lain. Kampung ini terletat di Netherlands.



Serius Dowh - I am Nutellaholic, Are You? ( gambar)

Posted by docche | Posted in | Posted on 6:00 PM

Hey u all


Aku suka makan roti. Aku suka roti yang di letak jam atau kaya. Tapi aku lagi suka kalau letak peanut butter atau krim cokelat macam nutella kat atasa roti aku. Tapi, aku bukan nutellaholics yang makan segala benda yang ada nama nutella.



Hot Dowh - Body Type for All Female

Posted by docche | Posted in | Posted on 12:00 PM

Hey u all


Post ni khas untuk para wanita yang membaca blogdowh. Post ni tidak bermaksud untuk menjatuhkan maruah atau memburukkan para wanita yang membaca blog dowh tetapi hanya sekadar berkongsi sahaja.






Source from lolsnaps

Cool Dowh - Cool and Awesome Floor Design (10 gambar)

Posted by docche | Posted in | Posted on 6:00 PM

Hey u all


Adakah korang bosan dengan lantai rumah korang? Adakah korang inginkan lantai yang lain dari yang lain? Adakah korang ingin menukar lantai korang menkadi lantai yang kelihatan lebih menarik dan cool. Korang patut tengok design-design lantai kat bawah.




Serius Dowh - Stunning and Amazing Small Yacht Designs (8 gambar)

Posted by docche | Posted in | Posted on 12:00 PM

Hey u all


Orang yang mereka cipta kapal persendirian ni merupakan seorang pelajar. Reka bentuk ni memang genius dan aku rasa dia akan menjadi seorang yang kaya raya nanti.



Genius Dowh - A New Concept of Smartphone:Floating Phone

Posted by docche | Posted in | Posted on 6:00 PM

Hey u all


Korang nak tahu apakah ganerasi baru smartphone untuk masa akan datang? Korang tak nak tahu pun aku bagi tahu juga. Smartphone ini dinamakan 'Floating Phone'. 'Floating Phone' ini di buat dari polimer plastik, oksigen dan juga beberapa jenis aloi. Skrin 'Floating Phone' ini di buat berdasarkan E-ink teknologi dan Sreenfloat di mana segala paparan yang di tayangkan di skrin 'Floating Phone' akan timbul dan anda akan dapat merasanya seperti tulisan Brail. 



Bengong Dowh - A Designer Used Broken Porcelain to Make Clothes (6 gambar)

Posted by docche | Posted in | Posted on 12:00 PM

Hey u all


Kalau korang di beri peluang untuk memakai baju yang di reka oleh pereka baju ini, korang nak tak pakai? Tapi kau tak jamin la kalau sesuatu terjadi kat korang sebab pereka ni menggunakan porcelain yang pecah untuk mereka baju.



Gempak Dowh - New BMW Concept Car, A Car lool Like A Motor (6 gambar)

Posted by docche | Posted in | Posted on 6:00 PM

Hey u all


Kepada korang yang meminati industri pemotoran lagi-lagi kepada korang yang meminati BMW, BMW telah mengeluarkan sebuah 'concept car' yang din namakan BMW TANDEM. BMW TANDEM ni merupakan sebuah kereta yang juga kelihatan seperti sebuah motorsikal. BMW TANDEM menggunakan enjin motorsikal berkuasa tinggi BMW S1000PR. BMW TANDEM boleh di naiki oleh 2 orang penumpang sahaja.



Fool Dowh - Justin Bieber is A grown Up Man Now (15 gambar)

Posted by docche | Posted in | Posted on 12:00 PM

Hey u all


Kita semua tahu Justin Bieber akan menjadi 18 tahun. Dia akan menjadi dewasa. Justin Bieber merupakan artis remaja paling kaya sekarang ni dan dia juga mempunyai seorang kekasih yang tidak kurang cantik dan kaya juga. Tapi, sebagaimana perangai seorang lelaki, sikap nakal masih tetap ada sebati dalam diri setiap lelaki. Terbaru, Justin Beiber telah melukis tatu di badan nya yang yang menunjukkan imej 'Jesus' dan juga tulisan 'Jesus'. Justin Bieber juga kelihatan telah menghabiskan masa bersama rakan-rakan perempuan nya yang hanya memakai bikini di tepi pantai tanpa kelibat Selena Gomez. 







Cool Dowh - New Mini Cooper S for 2012 (15 gambar)

Posted by docche | Posted in | Posted on 6:00 PM

Hey u all


Kepada korang yang meminati Mini Cooper, Mini mengeluarkan model baru Mini Cooper S untuk tahun 2012. Mini Cooper S yang terbaru ini di lengkapi dengan enjin turbo 1.6 liter yang berkuasa 181 bhp. Mini Cooper S yang baru ini boleh memecut dari 0-60 dalam 6.7 saat dan boleh mecapai top speed 140mph. Tapi Mini Cooper S yang baru ni di katakan hanya mempunyai transmisi pemanduan manual sahaja. Yang tak boleh bawak manual tak boleh beli Mini Cooper S yang baru ni.







Gempak Dowh - Awesome T-Shirt For Geek (10 gambar)

Posted by docche | Posted in | Posted on 12:00 PM

Hey u all


Antara korang semua yang baca blogdowh, ada tak dari korang yang geek? Ada kan? Mesti ada punya la. Aku nak tunjuk sesuatu untuk korang. T-shirt untuk korang semua yang awesome dan korang mesti suka punya.



Bengong Dowh - Justin Bieber and His Friends Weird Fashion (4 gambar)

Posted by docche | Posted in | Posted on 6:00 PM

Hey u all


Kalau korang menjadi terkenal di sebabkan korang ialah artis atau salebriti, adakah korang akan cuba memakai pakaian yang pelik-pelik untuk mencari publisiti? Atau korang tak berani nak pakai fesyen-fesyen yang pelik-pelik macam Justin Bieber dan rakannya.



Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Disclaimer

Blogdowh is a personal blog in which everything that are written in this blog are based on author personal thought. If there are any writings which were taken from other sources, the author will state the original source of the writings. Any pictures or videos which are found in blogdowh are from author personal sources. Other pictures or videos which are taken from the web or copyrighted will be credited to the original owner.

The author and the owner of blogdowh will not be held responsible for any offensive comments in the comment sections. The author and the owner only responsible for the articles that written under their names only. Interested parties may reproduce or quote materials published in blogdowh with the condition that they are credited to blogdowh