Hot Dowh - Why Kim Kardashian Love to Wear Tight Jeans and High Boot (6 gambar)

Posted by docche | Posted in | Posted on 5:35 PM

Hey u all


Korang tahu kenapa artis-artis Hollywood seperti Kim Kardashian suka pakai  kasut but tinggi dan juga seluar ketat? Korang nak tahu? Jawapannya ialah kerana mereka nak tunjuk betapa menariknya dan sexy nye bahagian bawah badan mereka termasuk la punggung-punggung mereka tu. Itu lah sebab utama artis-artis seperti Kim Kardahsian memakai kasut but tinggi dan juga seluar ketat.



Serius Dowh - Town of Ghost on Hashima Island, Japan (29 gambar)

Posted by docche | Posted in | Posted on 11:43 AM

Hey u all


Korang suka tengok cerita hantu kan? Korang nak tak tengok gambar hantu? Taknak? Cakap orang Malaysia berani-berani. Cerita hantu semua layan sampai semua cerita hantu kat Malaysia 'Box Office' katanya. Okay, ni bukan pasal hantu atau cerita hantu tapi mengenai sebuah pekan berhantu di atas pulau. Tapi sebanrnya aku tak tahu la berhantu ke tak. Yang aku tahu pekan di atas pulau ni telah di tinggalkan oleh penghuninya dan mungkin telah di huni oleh benda lain. Jum tengok.







Serius Dowh - Illegal But Cute Hello Kitty Toy (25 gambar)

Posted by docche | Posted in | Posted on 5:45 AM

Hey u all


Siapa antara korang minat 'Hello Kitty'? Atau kalau korang ada anak kecil, siapa antara mereka yang suka 'Hello Kitty'? Korang tahukan yang permainan dan jenama 'Hello Kitty' antara permainan yang terkenal di dunia. Semua orang tahu kut "Hello Kitty' ni. Macam-macam alatan di keluarkan menggunakan jenama 'Hello Kitty' ni termasuk alat permainan. Tapi aku rasa alat pemainan dari 'Hello Kitty' ni korang tak boleh beli kut. Ganas sangat ke? Aku rasa 'cute' je.





Video Dowh - Funny Japanese Guys Playing Bowling Advertisement

Posted by docche | Posted in | Posted on 12:00 AM


Hey u all


Korang nak tahu macam mana orang-orang Jepun main bowling? Dia orang ni memang lawak betul. Jum tengok.



Gempak Dowh - The Largest Limousine in The World (13 gambar)

Posted by docche | Posted in | Posted on 5:46 PM

Hey u all


Korang pernah naik limosin tak? Korang nak naik tak limosin? Ni bukan limosin KLIA tu ye. yang aku cakap ni limosin yang kita selalu tengok artis-artis Hollywood selalu naik bila dia orang pergi majlis-majlis karpet merah tu. Yang kereta pangjang yang korang boleh berparti sekali dalam kereta tu. Korang pernah naik? Tak pernah takpe sebab aku pun tak pernah. Korang nak tahu limosin apa yang paling besar dalam dunia? Jum tengok







Cool Dowh - Not Enough Sun, London Has Giant Fake Sun (10 gambar)

Posted by docche | Posted in | Posted on 11:50 AM

Hey u all


Korang puas tak tengok matahari cuma 12 jam sehari? Kalau korang suka berjemur di bawah sinaran matahari yang yang menjalar ke seluruh badan korang, memanaskan badan korang yang tegap-tegap dan comel-comel tu, mesti korang tak puaskan? Mesti korang nak matahari tu berada di langit yang membiru 24 jam sehari? Gilo apa nak matahari 24 jam kat langit. Tu tanda nak hari nak kiamat dah. Cukup-cukup la apa yang telah ALLAH tetapkan, betultak?


Tapi, kalau korang tetap nak tjuga berjemur di bawah matahari walau hari telah malam, aku ada satu tempat yang boleh korang pergi untuk korang berjemur 24 jam siang dan malam. Korang pergi la ke kota London. Dia orang telah membuat sebuah matahari palsu yang di letakkan di sebuah taman di kota London.



Genius Dowh - Laptop + Cooker = LaptopCooker (9 gambar)

Posted by docche | Posted in | Posted on 5:45 AM

Hey u all


Korang ialah seorang gekk yang tak boleh berenggang dengan laptop korang walau kemana korang pergi 'even' ketika korang tengah memasak. Ke toilet pun korang bawak laptop korang, ke daput pun korang bawak laptop korang, korang pergi dating pun kroang bawak laptop korang. Senang cerita kemana-mana dan apa sahaja korang buat korang akan tetap bersama laptop korang. Bagi yang suka memasak pula, korang mesti nak memasak sambil laptop korang berada di sisi korang kan? Aku ada penyelesaian untuk korang yang suka memasak sambil tengok cerita Korea dengan laptop korang. 



Video Dowh - Funny Fact:Why Muslims Are Not Allowed to Drink Alcohol

Posted by docche | Posted in | Posted on 12:00 AM


Hey u all


Bagi orang Islam, kita sememanganya haram memiliki, bersubahat dan juga meminum minuman keras. Itu sudah termaktub di dalam hukum-hakam ALLAH. Apa-apa yang berkaitan dengan minuman keras ni selalunya menjadi mainan orang bukan ISLAM terhadap umat ISLAM. Tetapi sebenarnya mereka juga selalu memperlekeh-lekehkan dan membuat jenaka mengenai minuman keras ni walau pun mereka meminum minum keras ni. Such a hypocrite human these non-muslim.




Fact Dowh - New Born Baby Always Get in The Way (6 gambar)

Posted by docche | Posted in | Posted on 6:00 PM

Hey u all


Ada sesiapa dari korang yang baru je mendapat baby baru? Adakah baby baru kadang-kala mengganggu tido korang? Adakah begini masalah korang dengan baby korang? 




Cool Dowh - Funky Tie for Cool Guy (7 gambar)

Posted by docche | Posted in | Posted on 11:30 AM

Hey u all


Siapa antara korang yang terpaksa memakai tai semasa bekerja? Tetapi korang tak suka memakai tai sebab semua fesyen tai yang ada di pasaran semuanya samaje. Tak garis-garis, bintik-bintik. Tak bintik-bintik, kosong je tanpa ada corak yang menarik. Well, kalau korang rasa macam tu, aku ada 'suggestion' untuk korang. Korang beli la tai macam ni. Aku rasa tai ni sesuai untuk korang-korang yang cool.









Genius Dowh - Eco Pod Hotel For Nature's Lover in Switzerland (7 gambar)

Posted by docche | Posted in | Posted on 5:45 AM

Hey u all


Korang suka melancong ke tempat-tempat alam semula jadi bersama pasangan anda? Jadi korang mesti sukakan Eco-Pod hotel di Switzerland. EcoPod hotel ni di perbuat dari kayu dan mudah di pasang untuk di alihkan ke tempat lain. Eco-Pod hotel ini cukup selesa untuk 2 orang dengan segala kemudahan asas.




Video Dowh - Korean Kids Learn English in Smart Way

Posted by docche | Posted in | Posted on 12:00 AM


Hey u all


Kalau la kat Malaysia ada program-program macam ni, aku rasa anak-anak Melayu, Cina, India, Orang Asli, Sabahan dan Sarawakian mesti dah boleh bertutur bahasa inggeris sebelum dia orang masuk sekolah menengah lagi. Tapi aku rasa anak-anak Melayu je yang susah nak menguasai bahasa inggeris ni berbanding anak-anak kaum lain.





Lawak Dowh - What Else Can A Prostitute Do For You

Posted by docche | Posted in | Posted on 9:00 PM


Hey u all


Apa sebenarnya kerja seorang pelacur? Adakah sebagai teman berbicara? Adakah sebagai teman berjalan-jalan? Atau sebagai teman memuaskan nafsu? Aku niarkan korang jawab la persoalan tersebut. Tapi korang tahu tak ada benda lain yang korang boleh suruh pelacur-pelacur jalanan dan juga pelacur-pelacur kelas atasan buat untuk korang. Apa benda-benda tu? Korang tengok kat bawah.



Weirdo Dowh - Weird and Bizzare Supercar (5 gambar)

Posted by docche | Posted in | Posted on 5:40 PM

Hey u all


Korang minat supercar tak? Apa yang korang miant pasal supercar? Cantik? Mahal? Atau boleh di pandu dengan laju sehingga 300 kilometer sejam? Tapi semua supercar berharga ratusan ribu ringgit dan ada yang berjuta-juta ringgit. mampu ke kita nak membeli kalau kita ni bukan dari golongan kaya-raya. Aku rasa boleh. Tapi supercar ni tak seperti supercar yang lain yang kelihatan mewah dan menarik. 

Supercar ni pelik sikit. Supercar ni masih boleh di pandu beratus kilometer sejam dan juga murah, tetapi korang mungkin akan ketawa bila tengok rupa bentuk supercar ni. Yang penting supercar ni di lengkapi enjin V8 yang berkuasa tinggi.



Weirdo Dowh - Bizzare Photo and Advertisement...Wrong Time and Wrong Place (25 gambar)

Posted by docche | Posted in | Posted on 11:45 AM

Hey u all


Korang nak tengok gambar-gambar dan juga iklan-iklan yang tak kena pada tempat dan masanya? Jum tengok kalau korang berminat.







Cool Dowh - Will You Live in A Pipe Hotel (6 gambar)

Posted by docche | Posted in | Posted on 6:15 AM

Hey u all


Sekarang ni pemaju-pemaju hotel mempunyai pelbagai idea pelik untuk menarik pelanggan tinggal di hotel mereka. Di Mexico, mereka membuat hotel dari paip pembentung untuk menarik pelancong menginap di hotel merka. Hotel ini di namakan TubeHotel terletak di kawasan yang di penuhi alam semula jadi dan jauh dari kesibukkan kota. Tetapi ramai pihak memprotes menganai tahap keselamatan TubeHotel kerana hotel ini di perbuat dari 'reinforced concrete'.




Video Dowh - Anti-Earthquake Building Built in 15 Days

Posted by docche | Posted in | Posted on 12:00 AM

Hey u all


Korang rasa selalunya sebuah bangunan 30 tingkat akan mengambil berapa lama untuk di bina? 6 bulan? Setahun atau lebih lagi? Korang rasa logik tak kalau aku katakan kita boleh bina bangunan 30 tingkat dalam masa 15 hari? Jum tengok.



Serius Dowh - Iphone Will Forever Dominate The World of Mobile and Smart Phone

Posted by docche | Posted in | Posted on 5:50 PM


Hey u all


Korang percaya tak kalau aku cakap smart phone Iphone akan sentiasa menewaskan pesaing-pesaingnya yang lain dan sentiasa menjadi pilihan kepada pengguna? Tak percaya apa aku cakap. Okay, korang tengok ni.



Gempak Dowh - Laptop Watch by Sony

Posted by docche | Posted in | Posted on 2:50 PM

Hey u all


Korang pakai jam tak? Korang suka bawak laptop atau tablet korang pergi mana-mana bilak orang keluar rumah. Tapi korang malas nak bawak beg atau barang besar-besar sebab korang nak jalan berpegang tangan dengan kekasih hati korang. Aku ada something untuk korang. Jam laptop untuk korang.



Cool Dowh - Eat While You Are Wet (7 gambar)

Posted by docche | Posted in | Posted on 11:45 AM

Hey u all


Jangan salah tafsir ye tajuk kat atas tu. 'Wet' kat atas bermaksud di basahi oleh air ye bukan di basahi oleh benda lain selain air. Biar betul kan tajuk aku ni, makan ketika basah? Buat apa nak makan basah-basah ni, nak 'enjoy' makanan pun dah tak best. Tak, tak, ni bukan basah lenjun macam korang bermain air hujan. Ni basah kat kaki je. Ada sebuah restoran di Filipina bernama 'Labassin Waterfall Reastaurant'. Restoran ni secara 'literally'nya atau secara harfiahnya memang berada di dalam kolam air terjun dan kita kena membasahkan kaki untuk masuk ke restoran ni.








WTF Dowh - The Art of Chewing Gum Wall (9 gambar)

Posted by docche | Posted in | Posted on 5:45 AM

Hey u all


Okay, kita selalu tengok orang buang chewing gum kat atas jalan atau atas tanah atau merata-merata, sikit sangat yang buang chewing gum dalam tong sampah. kalau kat Singapore memang kena saman la korang. Tapi kat Amerika, semuanya Amerika kan, takda tempat lain ke? Kat Amerika, dia orang buat sesuatu yang pelik dah 'rare' la orang cakap. Apa yang dia orang buat?

Dia orang telah membuat 'wall of gum' yang mana di gunakan untuk menarik pelancong datang ke tempat tersebut. Bertempat di  Post Alley berdekatan Park Place Market Seattle Amerika, dinding 'chewing gum' ni telah di wujudkan sejak tahun 1990-an lagi. Ianya bermula apabila orang-orang yang keletihan dan marah kerana beratur panjang untuk membeli tiket teater, telah melekatkan gum mereka di dinding berdekatan tempat mereka beratur. Dan akhirnya, semau orang yang datang ke situ akan melekatkan 'chewing gum' mereka di dinding tersebut hinggla sekarang. Lepas korang tengok gambar-gambat di bawah, korang rasa ni jijik ke cantik ke cool?




Video Dowh - A Cat That Eat Using A Chop Stick

Posted by docche | Posted in | Posted on 12:00 AM


Hey u all


Kepada pencinta-pencinta kucing, bagaimanakah tabiat pemakanan kucing korang? Adakah mereka makan sendiri atau korang yang kene suapkan? Jum tengok macam mana kucing yang comel ini makan. 






Serius Dowh - The First Egypt Revolution Anniversary Celebration (15 gambar)

Posted by docche | Posted in | Posted on 9:00 PM

Hey u all


Semalam merupakan 25 Januari iaitu hari revolusi Mesir. Korang ingat lagi ke pasal revolusi Mesir? Mesti tak ingat sebab bukan berlaku di Malaysia tapi berlaku di Mesir. Tapi aku akan ingat sampai bila-bila sebab revolusi Mesir berlaku sewaktu aku berada dan belajar di Mesir sehinnga aku dan semua rakyat dan pelajar Malaysia yang lain terpaksa di bawa keluar dari Mesir. Anyway, semalam merupakan hari ulangtahun pertama revolusi Mesir. Rakyat mesir telah sekali lagi berkumpul di Dataran Tahrir a.k.a 'Tahrir Square' untuk memperingati kejadian setahun yang lepas dan juga untuk meniupkan lagi semangat agar kerjaan rakyat segera di tubuhkan. Aku tak pergi pun. Just follow je apa yang berlaku melalui rakan-rakan berbangsa Arab yang menginguti perarakan di Dataran Tahrir semalam.







Serius Dowh - Most Crazy and Complicated Roads in The World (13 gambar)

Posted by docche | Posted in | Posted on 5:50 PM

Hey u all


Apa yang korang bakal tengok ni bukan 'photo manipulation' okay. Ini adalah gambar betul dan ia memang betul-betul terdapat di dunia. Walaupun korang mungkin tak berpeluang nak pergi tengok sendiri tempat ni, aku bagi la korang peluang tengok gambar jadi lah kan? Dan aku rasa, lepas korang tengok gambar-gambar ni, korang sure tak nak pergi la tempat ni.


1. Col de Turini, France 



Cool Dowh - Fabulous Concept of Electrical Car (5 gambar)

Posted by docche | Posted in | Posted on 11:45 AM

Hey u all


Sekarang ni semua syarikat pembuat dan pengeluar kereta masing-masing berlumba untuk mencipta kereta elektrik untuk memenuhi permintaan pengguna yang inginkan kenderaan yang lebih efisyen tetapi kurang mencemarkan. Pelbagai konsep kereta elektrik telah di keluarkan dan ada yang telah mengeluarkan konsep kereta elektrik yang tidak masuk akal.

Walau bagimanapun bentuk kereta-kereta elektrik yang syarikat-syarikat pengeluar kereta ni keluarkan, harap-harap kerata yang mereka hasilkan akan dapat di gunakan oleh pengguna selain tidak mahal dan tidak mencemarkan alam sekitar. Hari ni kita tegnok kereta eletrik yang memang lain dari yang lain.





Hot Dowh - Kim Kardashian Shopping in Style With Her Two Bodyguard (15 gambar)

Posted by docche | Posted in | Posted on 5:50 AM

Hey u all


Kalau korang bershopping, korang pergi dengn siapa? Suami? Isteri? Boyfriend? Girlfriend? Parent? Kawan-kawan? Tak kisah dengan siapa, yang penting dapat shopping dan berjalan-jalan mencuci mata menghabiskan duit. Betul tak? Tapi aku rasa korang tak dapat buat macam Kim Kardahsian. Kim Kardahsian kalau nak bershopping, dia akan bawak sekali dua orang bodyguard dia untuk 'protect' maruah diri dia dan kawan-kawannya untuk mengangkat barang-barangnya. Hahaha. Seronoknya menjadi Kim Kardahsian.







Video Dowh - Handsome Men's Club, So Very Gay

Posted by docche | Posted in | Posted on 12:00 AM


Hey u all


Korang rasa, kalau ada satu kelab atau persatuan yang di namakan Kelab Lelaki Kacak, korang rasa kelab itu akan di sertai oleh golongan GAY sahaja ke? Aku rasa ye, semua ahli Kelab Lelaki Kacak hanya akan di sertai oleh golongan GAY sahaja macam 'saya gay, saya okay'.




Sadis Dowh - The Dirty Side of Egypt, Country of Pyramids (7 gambar)

Posted by docche | Posted in | Posted on 5:50 PM


Hey u all


Siapa antara korang pernah pergi Egpyt@Mesir? Ada? Takde? Kalau korang pernah pergi, apa pendapat korang tentang Mesir dan bandar-bandar di Mesir? Mesti cantikkan? Aku pun rasa cantik sebab aku duduk dan belajar di Mesir. Kalau tak cantik takde la aku duduk dan belajar di Mesir.

Tapi ada satu perkara yang aku tak suka pasal Mesir dan aku rasa semua orang akan setuju. Benda ni berlakau di semua tempat di Mesir. Apa benda tu? Benda tu ialah sampah. Orang Mesir ni aku rasa dah terlalu ramai sampai jumlah sampah yang di haislkan terlalu ramai dan takde tempat nak di buang. Macam gambar-gamabr kat bawah, lebih kurang la benda ni berlaku di Mesir. Gambar-gambar ni memang kat Mesir ye.





Cute Dowh - Wonderful Table From The Future (6 gambar)

Posted by docche | Posted in | Posted on 11:45 AM

Hey u all


Korang nak beli meja baru? Korang tak tahu meja yang macam mana korang idamkan? Korang nak guna meja tu untuk korang belajar dan juga buat kerja-kerja korang? Korang nak meja yang lain dari yang lain? Aku ada penyelesaian.



Cool Dowh - Chinese New Year Celebration Around The World (15 gambar)

Posted by docche | Posted in | Posted on 5:45 AM

Hey u all


Tak terlambat lagi kan kalau aku nak ucapkan 'Happy Chinese New Year' kepada meraka-mereka yang menyambut 'Chinese New Year'? 'HAPPY CHINESE NEW YEAR' korang semua. Aku kat sini tak menyambut 'Chinese New Year' sebab takde orang Cina kat sini, so tak amibil kisah sangat. Lagi pun takde cuit macam kat Malaysia dan tengah sibuk ngan benda lain. Well, korang mesti dah tengok kemeriahan sambutan 'Chinese New Year' ni kan. Aku nak tambah lagi kemeriahan 'Chinese New Year' korang dengan gambar-gambar sambutan 'Chinese New Year' di seluruh dunia.







Lawak Dowh - Funny Warning Letter of a Domino's Staff

Posted by docche | Posted in | Posted on 2:40 AM


Hey u all


Antara korang yang baca blogdowh mesti ada yang berkerja kan? Aku nak tanya sesuatu boleh? Korang pernha dapat tak surat amaran atau 'warning letter' dari majikan atau bos korang? Tak pernah? Bagus-bagus, rakyat Malaysia semuanya pekerja yang bagus. kalau yang pernah dapat, korang nye surat amaran macam ada macam ni tak?





Source from odditieszone

Video Dowh - The Biggest and The Coolest Camera Ever Made

Posted by docche | Posted in | Posted on 12:00 AM


Hey u all


Korang nak tahu camera apa yang paling besar pernah di cipta? Ni bukan camera DSLR Nikkon, Canon atau Sony ye. Camera ni tak termasuk dalam kategori ni sebab orang yang tak reti guna DSLR pun nak beli juga DSLR camera. Korang nak tahu camera apa paling besar? Jum tengok.




Sadis Dowh - The Mysterious and Scariest Abondoned Theme Park in Japan (38 gambar)

Posted by docche | Posted in | Posted on 5:50 PM

Hey u all


Korang suka pergi theme park? Ala, mesti korang suka punya pergi. Kalau tak macam mana theme park kat Genting Highlands tu boleh bertahan sampai sekarang. Sebab korang-korang semua selalu pergi sana lahtu. Yela, korang bawak anak isteri korang jalan-jalan dan main-main kan? Tak buat benda-benda lain kan? Dan aku rasa hampir semua negara kat dunia ni mesti ada satu theme park kat negara dia orang. Dan yang paling 'famous' aku rasa Disney Land la kut.


Kat Jepun pun ada satu Disney Land. Dan aku rasa Disney Land kat Jepun ni antara yang terkenal juga la kat Asia sebab tu je Disney Land yang paling besar kat Asia. Disney Land kat Hong Kong tu kecik je. Tapi korang nak tahu, kat Jepun bukan setakat ada Disney Land je, tapi ada banyak lagi theme park di Jepun. Tapi bukan semua nya berjaya meneruskan bisnes masing-masing. Dan ada yang telah menutup bisnes selama-lamanya macam gambar kat bawah.






Gempak Dowh - Beautiful But Crazy Rain Pipe (5 gambar)

Posted by docche | Posted in | Posted on 11:45 AM

Hey u all


Korang nak tengok macam mana sebuah galeri di German menghias dinding luar bangunan galeri berkenaan? Satu seni yang gempak untuk menghias dinding bangunan dan juga boleh di gunakan untuk mengalirkan air hujan.



Cute Dowh - Stunning Business Card for Businessman (10 gambar)

Posted by docche | Posted in | Posted on 5:38 AM

Hey u all


Korang semua mesti tahu apa tu 'business card' kan? Ala, kad yang 'businessman' selalu bagi tu untuk bertukar-tukar maklumat. Takkan korang tak tahu? Bagaimana korang kalau korang seorang 'businessman' nak buat korang punya pelanggan ingat korang melalui 'business card' korang?





Video Dowh - Very Evil Panda

Posted by docche | Posted in | Posted on 12:00 AM


Hey u all


Panda ialah sejenis binatang yang di katakan akan pupus sekiranya kita tidak memelihara kemandirian spesies yang terancam itu. Tetapi, panda ni aku rasa kalau aku nak tumbuk-tumbuk pun takpe kut. Biar mati kelaparan pun takpe agaknya. Apa korang rasa?



Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Disclaimer

Blogdowh is a personal blog in which everything that are written in this blog are based on author personal thought. If there are any writings which were taken from other sources, the author will state the original source of the writings. Any pictures or videos which are found in blogdowh are from author personal sources. Other pictures or videos which are taken from the web or copyrighted will be credited to the original owner.

The author and the owner of blogdowh will not be held responsible for any offensive comments in the comment sections. The author and the owner only responsible for the articles that written under their names only. Interested parties may reproduce or quote materials published in blogdowh with the condition that they are credited to blogdowh