Home » » Sadis Dowh - The Mysterious and Scariest Abondoned Theme Park in Japan (38 gambar)

Sadis Dowh - The Mysterious and Scariest Abondoned Theme Park in Japan (38 gambar)

Posted by docche | Posted in | Posted on 5:50 PM

Hey u all


Korang suka pergi theme park? Ala, mesti korang suka punya pergi. Kalau tak macam mana theme park kat Genting Highlands tu boleh bertahan sampai sekarang. Sebab korang-korang semua selalu pergi sana lahtu. Yela, korang bawak anak isteri korang jalan-jalan dan main-main kan? Tak buat benda-benda lain kan? Dan aku rasa hampir semua negara kat dunia ni mesti ada satu theme park kat negara dia orang. Dan yang paling 'famous' aku rasa Disney Land la kut.


Kat Jepun pun ada satu Disney Land. Dan aku rasa Disney Land kat Jepun ni antara yang terkenal juga la kat Asia sebab tu je Disney Land yang paling besar kat Asia. Disney Land kat Hong Kong tu kecik je. Tapi korang nak tahu, kat Jepun bukan setakat ada Disney Land je, tapi ada banyak lagi theme park di Jepun. Tapi bukan semua nya berjaya meneruskan bisnes masing-masing. Dan ada yang telah menutup bisnes selama-lamanya macam gambar kat bawah.






























































































































































Source from odditieszone


Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Disclaimer

Blogdowh is a personal blog in which everything that are written in this blog are based on author personal thought. If there are any writings which were taken from other sources, the author will state the original source of the writings. Any pictures or videos which are found in blogdowh are from author personal sources. Other pictures or videos which are taken from the web or copyrighted will be credited to the original owner.

The author and the owner of blogdowh will not be held responsible for any offensive comments in the comment sections. The author and the owner only responsible for the articles that written under their names only. Interested parties may reproduce or quote materials published in blogdowh with the condition that they are credited to blogdowh