Top Dowh - 2011 Top Infographic Part 16:Kardashian Wedding vs Average Wedding Price

Posted by docche | Posted in | Posted on 9:10 PM





Hey u all


Untuk segmen top infographic tahun 2011 yang terakhir dan post yang terakhir sebelum masuk tahun 2011, aku bawakan kan korang kisah wedding of the year pasangan Kardashians. Korang bandingkan la belanja kahwin korang dengan belanja kahwin dia orang ni. Last-last cerai jugak. Bengong kan. Last sekali, selamat meninggalkan tahun 2011 kepada korang semua. Semoga apa yang korang harapkan untuk tahun 2011 telah tercapai dan semoga tahun baru menjadi lebih baik untuk korang semua.












Source from coolhomepages.com

WTF Dowh - Creepy World's Abondoned Prostitution House (13 gambar)

Posted by docche | Posted in | Posted on 6:16 PM

Hey u all


Korang semua mesti tahu apa itu rumah pelacuran kan? Rumah pelacuran kat Malaysia pun dah belambak-lambak, lagi-lagi akt lorong Haji Taib. Semua orang tahu apa ada kat lorong Haji Taib. Korang pernah masuk? Jangan tipu, dosa tau tipu. Aku tak pernah masuk. Pernah tengok je penghuni-penghuni rumah pelacuran kat lorong Haji Taib tu. Okay, hari ni kita tengok rumah-rumah pelacuran di seluruh dunia yang telah di tingglakan.











Top Dowh - Top 10 Most Pirated International Movies Downloaded In 2011

Posted by docche | Posted in | Posted on 2:30 PM

Hey u all


Dalam tahun 2011, berapa banyak movie korang tengok kat wayang dan berapa banyak movie yang korang download? Jangan risau, aku bukan nak judge korang. Sebab aku pun selalu download. Kat tempat aku ni wayang dia tak best. dan juga jauh. Tak berbaloi aku pergi tengok kat wayang. baik download je. Tapi kalau aku balik Malaysia aku pergi la tengok kat wayang, baru masyuk. Okay, post ni aku nak bagi tahu korang international movie yang mana paling banyak di download dalam tahun 2011.


1. Fast Five - 9.26 juta download




2. Hangover Part 2 - 8.84 juta download

Top Dowh - 2011 Top Infographic Part 15:In Case of Emergency

Posted by docche | Posted in | Posted on 11:15 AM

Hey u all


Segmen top infographic tahun 2011 hari ni ialah mengenai fungsi lama social kepada orang ramai selain dari bergosip. Korang tahu tak laman social ni sangat berguna keapda rakyat dalam krisis-krisis bencana dan juga kecemasan. Macam kat Mesir pulak, dia orang ni guna laman social untuk panggil rakyat Mesir untuk berdemonstari hingga kan kerajaan Mesir shut off internet kat Mesir ni. Apa pun kegunaan dan tafsiran korang untuk laman-laman social ni, aku harap korang guna dengan wajar la ye.








Source from involver

Cute Dowh - Modern Turkish Hijab Fashion In 2011 (10 gambar)

Posted by docche | Posted in | Posted on 5:10 AM

Hey u all


Aku tak tahu apa-apa pasal fasyen tudung atau hijab ni, tapi aku suka tengok gadis-gadis yang pakai tudung. Bukan aku tak suka gadis-gadis yang tak pakai tudung, tapi aku rasa gadis-gadis yang pakai tudung kelihatan lebih ayu dan anggun. Korang rasa tak apa yang aku rasa? Sebab fesyen-fesyen tudung di Malaysia dah jadi pelik-pelik, aku nak tunjuk kat korang fesyen tudung dari Turki.







Video Dowh - United State of Pop 2011:World Go Boom

Posted by docche | Posted in | Posted on 12:00 AM





Hey u all


Korang probably dah tengok video ni yang menunjukkan gabungan semua lagu popular tahun 2011 ni. Aku saja je post hari ni nak tunggu hari terakhir tahun 2011 ni. Kalau korang belum tengok korang tengok la, kalau dah tengok korang pun tengok la lagi, saja-saja je enjoy lagu tu.


video



Sadis Dowh - Pirated Ombak Rindu In Youtube and What I Think About Ombak Rindu

Posted by docche | Posted in | Posted on 7:10 PM



Hey u all


Aku tahu korang semua mesti dah lama tengok movie Ombak Rindu ni, tapi aku baru sahaja tengok di youtube semalam. Kecoh aku dengar pasal movie ni di upload di youtube sampai berita harian pun keluarkan berita ni. Di katakan sejak movie Ombak Rindu di upload di youtube, telah terdapat lebih 100 000 telah menonton video tersebut termasuk aku. Tadi aku try tengok balik video tu sebab terbaca pasal berita Ombak Rindu di upload di youtube dalam berita harian, tapi dah tak ada. Dah kena padam kut.



Bagi aku la, Ombak Rindu ni sama sahaja dengan movie-movie Melayu yang lain, tak ada beza pun. Anak orang kaya yang akhirnya dapat tahu dai hanya anak angkat, hero tak sangka akan jatuh cinta dengan heroin yang di kutip dan artis Melayu yang perasan diri terkenal.


Lepas aku tengok filem Ombak RIndu ni, aku telah mencapai satu kesimpulan dan pengajaran moral yang boleh di ambil dari filem ini

1. Orang miskin yang pergi ke bandar akhirnya akan terlibat dengan pelacuran.

2. Orang  lelaki yang kaya boleh membeli perempuan untuk memuaskan nafsu, tak perlu melanggan pelacur sebab nanti boleh kena AIDS, kalau beli kita tahu dia hanya melayan kita sorang sahaja.

3. Ombak rindu mengajar kita kalau nak kahwin secara rahsia, korang memang seharusnya dan sepatutnya pegi ke Thailand.

4. Ombak Rindu juga mengajar bercium antara lelaki dan perempuan adalah perkara biasa.


Bagi aku ni la pengajaran yang paling penting aku dapat kutip dari Ombak Rindu, ada banyak lagi sebenarnya tapi aku saje je taknak tulis dan aku rasa korang mesti lagi tahu sebab korang lagi bijak dari aku. Aku ni setakat tengok kat youtube je. 

Hot Dowh - How To Differentiate Single, Married and Happily Married Woman

Posted by docche | Posted in | Posted on 2:59 PM




Hey u all


Kita semua nak kahwin, betul tak? Setiap orang inginkan pasangan yang terbaik untuk diri masing-masing. Dan aku sebagai lelaki akan becakap dari perspektik seorang lelaki. Sudah tentu aku ingin kan wanita yang comel dan baik hati serta pandai menjaga suami serta orang tau. Paling penting aku suka wanita yang suak kucing. Tapi macam mana aku nak tahu seorang perempuan itu dah kahwin ke belum? Atau kalau aku saja-saja nak tahu yang sekiranya seorang perempuan itu dah berkahwin, dia gembira dengan perkahwinan nya. Adakah mungkin gambar di bawah boleh membantu kita membezakankannya?






Source from 9gag

Top Dowh - 2011 Top Infographic Part 14: What People Do on Internet

Posted by docche | Posted in | Posted on 11:30 AM

Hey u all


Hari ni, segmen top infographic tahun 2011 aku nak tunjuk kat korang apa sebenarnya yang orang ramai buat apabila dia orang menghadap komputer dan internet. Aku pun sebenarnya tak tahu dan sedar apa aku buat bila aku buka internet. Tengok-tengok je jam aku dah spend lebih kurang 3-4 jam depan laptop. Tapi apa pun tak siap-siap. Korang sedar ke apa yang korang buat masa korang surf internet? Takpe, korang tangok fakta ni, kalau betul maknanya betul la kajian dia orang ni.






Source from visualeconomics

Bengong Dowh - How Women and Men Decide What Underwear To Wear Today

Posted by docche | Posted in | Posted on 5:59 AM



Hey u all


Korang susah tak nak decide dan pilih underwear apa yang korang nak pakai setiap hari? Atau korang main pakai je? Atau korangtak pakai underwear? Hahahaha. Mesti ada. Aku tahu. Kalau korang tak tahu macam man nak decide dan pilih underwear apa korang nak pakai setiap hari, meri aku tunjukkan.





Source from onlinefmradio

Hot Dowh - Loss Weight Like Sexy Kim Kardashian

Posted by docche | Posted in | Posted on 3:00 AM



Hey u all


Sebagai seorang student medic, aku sentiasa baca buku dan risalah-risalah yang menyatakan berat badan yang optimum dapat mencegah diri kita dari pelbagai penyakit. Sesiapa yang sudah mempunyai berat badan yang optimum perlu mengekalkan berat badan tersebut dan siapa yang terlebih berat atau kurang berat, mereka perlu berusaha untuk mendapatkan berat badan yang optimum. Tapi selalunya, mereka yang mempunyai berat badan yang berlebihan akan berkeinginan lebih untuk mengurangkan berat badan dan mendapat berat optimum, betul tak?



Jangan risau, sekarang anda boleh cuba untuk mendapatkan berat badan ayng optimum dengan hanya memakan pil pelangsing yang cukup hebat. Pil pelangsing ini juga di makan oleh Kim Kardashian, Mariah Carey dan Jennifer Aniston. Pil pelangsing ini di katakan dapat membakar 380 kalori sehari bersamaan seperti anda bersenam selama 40 minit. Uish, lama tu kalau korang nak exercise 40 minit. Pil pelangsing yang di makan oleh Kim Kardashian ini di buat oleh seorang doktor dan syarikat dari German. Pil ini di katakan di buat dari estrak liqourice dan kopi hijau yang mempercepatkan penghadaman dan mengurangkan selera makan. Tapi kesan sampingan masih tidak di ketahui.




Sekarang ni, pil pelangsing tersebut sudah di jual di UK dan kalau korang nak cuab beli dan jadi macam Kim Kardashian, korang boleh la try beli pil pelangsing tersebut. Mana tahu kalau semua rakyat Malaysia beli pil pelangsing ni, semua gadis-gadis di Malaysia akan menjadi se-sexy Kim Kardashian. Siapa tahu kan. Tapi bagi aku, exercise dan diet yang betul adalah lagi bagus daripada makan pil-pil pelangsing ni.




Source from dailymail 

Video Dowh - Will This Cute Girl Become Annoying When She Grows Up

Posted by docche | Posted in | Posted on 11:35 PM





Hey u all


Korang ada tak adik atau anak(untuk yang dah berkahwin) yang tersangat la comel. Korang rasa dia orang akan jadi apa bila dewasa? Still cute atau jadi apa? Tengok video budak perempuan comel ni ye.


video

Bengong Dowh - PSG is Going to Pay Beckham £700,000 a Month

Posted by docche | Posted in | Posted on 6:00 PM


Hey u all


Kepada korang semua yang meminati bola sepak, korang rasa berbaloikah Beckham yang berumur 36 tahun mendapat bayaran £700,000 sebulan dari kelab PSG yang ingin mendapatkan khidmatnya? Kalau korang rasa dia layak untuk mendapatkan bayaran sebegitu, korang memang peminat David Beckham yang setia. Tetapi ada orang yang tak setuju ngan korang termasuk aku. 




Ahli-ahli parlimen Perancis berkata, bayaran tersebut adalah tidak masuk akal bukan sahaja kepada Beckham malah kepada semua pemain bola sepak yang mendapat bayaran gaji yang tinggi. Ahli-ahli parlimen Perancis berkata demikian kerana dalam keadaan ekonomi Eropah dan Perancis yang sedah jatuh dan banyak rakyat Perancis yang miskin, bayaran tinggi untuk pemain-pemaian bola adalah tidak masuk akal. Ahli-ahli parlimen Perancis juga berkata mereka ingin membuat satu undang-undang baru yang menghalang kelab-kelab bola dari memberi bayaran gaji yang terlalu tinggi kepada pemain-pemian bola.



PSG yang merupakan kelab bola paling kaya di Perancis juga di miliki hartawan dari Qatar di laporkan menawarkan apa sahaja kepada Beckham untuk menarik Beckham bermain untuk PSG.




Source from dailymail 

Hot Dowh - China New Bullet Train Can Reach 300mph

Posted by docche | Posted in | Posted on 3:00 PM

Hey u all


Korang pernah naik bullet train tak? Korang kena try sekali naik bullet train ni. kat Malaysia memang tak ada bullet train. Paling dekat korang boleh pergi dan merasa bullet train ni ialah di China. Ala, pergi China bukan mahal pun. Orang Malaysia kan semua kaya-raya sekarang.


Baru-baru ni China telah melancarkan kereta api peluru a.k.a bullet train yang baru di mana bullet train tersebut boleh bergerak dengan kelajuan sehingga 300mph. Bullet train yang terbaru ini di katakan boleh bergerak 100mph lebih laju dari bullet train yang telah di bina oleh China sebelum ini.


Bullet train yang baru ini di bina dari bahan plastik yang di perkuatkan dengan gentian karbon. Bentuk bullet train yang baru ini di bina mirip bentuk pedang kuno lama China. Bullet train yang baru ini di bina untuk laluan Beijing-Shanghai yang di khabarkan boleh memendekkan waktu perjalana ke 5 jam sahaja.



Top Dowh - 2011 Top Infographic Part 13:Diabetes Around the World

Posted by docche | Posted in | Posted on 11:30 AM

Hey u all


Hari ni, untuk segmen top infographic tahun 2011, aku nak tunjuk kan korang fakta mengenai diabetis. Masalah diabetis ni berlaku di mana-mana termasuk la Malaysia. Dan masalah diabetis ni semakin meningkat di Malaysia. Masa aku buat praktikal di hospital Malaysia, ramai rakyat Malaysia ni dah menghidapi diabetis tetapi tak seramai kat Mesir ni la. Masa aku belajar pasal diabetis dulu, ramai sungguh rakyat Mesir ni yang hadapi masalah diabetis. Ada yang muda dan ramai yang tua. Diabetis ni boleh di cegah, jadi korang cegah la dari awal ye dari korang dapat diabetis ni.






Source from coolhomepages

Serius Dowh - Does Justin Bieber Has Turn Into A Gay?

Posted by docche | Posted in | Posted on 6:00 AM



Hay u all


Betul ke tajuk post tu? Korang rasa betul ke? Betul ke Justin Bieber dah beralih arah dari Selena Gomez ke pasangan sesama jenis? Relax, relax. Chil!!! Justin Biebier masih lagi lelaki tulen. Justin Bieber masih lagi menyukai perempuan. Cuma post ni pasal Bieber dan rakan sepermainan nya sewaktu kecil.


Menurut satu akhbar berbahasa Inggeris yang menulis,'while staying in his hometown of Stratford, Ontario, over Christmas, the 17-year-old gave his childhood friend the keys to a white Mustang convertible' yang aku terjemahkan iaitu ' ketika Justin Bieber pulang ke kampung halamannya di Ontario, Canada untuk menghabiskan cuti Krismasnya, dia telah menghadiahkan sebuah kereta boleh ubah jadi transformers(ni aku tambah) kepada rakan karibnya, Ryan Butler'.


Justin Bieber telah menghadiahkan rakan rakibnya sebuah kereta Mustang dowh. Korang ada ke kawan macam tu. Serius dowh. macam ni aku pun nak jadi kawan Justin Bieber. Boleh dapat hadiah ooooo. Tak kisah la kan kalau lagu-lagu dia aku tak dengar.








Source from dailymail

Video Dowh - UPS Fired Their Delivery Man After Caught Flipping Middle Finger

Posted by docche | Posted in | Posted on 12:00 AM


Hey u all


Korang dah tengok tak video youtube pasal delivery man yang bekerja untuk Fedex yang telah mencampakkan barang yang sepatutnya dia deliver kepada tuan penerima? Okay, kali ni aku tunjuk kan pula video delivery man yang bekerja untuk UPS yang telah di pecat setelah video beliau menunjukkan jari tengahnya kepada kamera litar tertutup di rumah pelanggan UPS.


video

WTF Dowh - Special Underware Not For The Normal Guy

Posted by docche | Posted in | Posted on 7:57 PM


Hey u all


Untuk korang-korang yang bergelar lelaki tulen, korang boleh tengok kemudian korang boleh gelak kuat-kuat. Jangan malu-malu dan segan-segan ye. Aku pun nak gelak kuat-kuat. Korang perasan tak ayat yang terakhir tu. Hahahahaha. Tekan READ MORE kalau nak tengok gambar......

Top Dowh - 2011 Top Infographic Part 12:Obesity Around The World

Posted by docche | Posted in | Posted on 11:30 AM

Hey u all





Segmen top infographic tahun 2011 hari ni aku bawakan korang fakta-fakta mengenai obesity di seluruh dunia. Adakah korang termasuk dalam statistik-statistik mereka yang obese ini? Aku harap korang jaga la kesihatan korang baik-baik. Makan makanan yang sihat dan selalu la bersenam ye.








Source from coolhomepages

Cool Dowh - Can + Speaker = SpeakerCan by Trash Amps (24 gambar)

Posted by docche | Posted in | Posted on 5:45 AM

Hey u all


Korang suka tak benda-benda funky? Ke benda yang sampoi tapi cool dan gempak? Kalau korang suka korang mesti dapatkan benda ni? Apa dia korang tanya aku? Okay, benda yang aku maksudkan ialah speakercan. Cute dan sempoi. Korang boleh bawak kemana-mana sahaja. Korang boleh plug gitar elektrik korang kat speakercan ni. Cool dowh.



video









Video Dowh - Old Dudes Shuffling

Posted by docche | Posted in | Posted on 12:00 AM





Hey u all


Korang jangan ingat shuffling hanya untuk golongan muda sahaja tau. Orang tua-tua pun boleh shuffle jugak. Tah-tah orang-orang tua ni lagi terer shuffling dari orang muda. 


video

Fact Dowh - Eyes of War:Afghanistan's War Trauma (15 gambar)

Posted by docche | Posted in | Posted on 7:26 PM


Hey u all


Korang tahu kan Amerika dan juga sekutu-sekutunya di Eropah sedang menjalan kan misi-misi ketenteraan di negara-negara Arab termasuk lah negara Asia tengah iaitu Afghanistan. Amerika baru sahaja selesai mengeluarkan tenteranya dari Irag yang di sambut dengan penuh kegembiraan oleh anggota tentera dan juga rakyat Amerika. 


Kita tahu misi-misi ketenteraan Amerika dan sekutu-sekutunya ini bukan untuk menghapuskan keganasan tapi ingin membunuh umat ISLAM. Rancangan mereka bukan sahaja tidak berjaya malah ramai dari anggota tentera mereka yang telah terkorban dan mengalami trauma. Sorang ibu dari Belanda yang anaknya telah mengikut misi ketenteraan ke Afghanistan telah membuat satu projek dimana beliau telah mengambil gambar seramai 20 orang anak muda dari Belanda yang mengikut misi ketenteraan ke Afghanistan. Beliau memulakan projek ini apabila beliau mendapati wajah anaknya yang baru pulang dari Afghanistan kelihatan lebih tua dari rakan sebayanya yang tidak pergi berperang.


Wanita itu telah mengambil gambar 20 anak muda sebelum, semasa dan selepas mereka pulang dari Afghanistan. Dan seperti yang telah di jangkakan oleh wanita tersebut, memang terdapat perubahan pada wajah kesemua 20 anak muda yang pergi berperang ke Afghanistan walaupun kesemua mereka menafikan sebarang perubahan. Antara perubahan-perubahan yang dapat di lihat ialah mereka kelihatan lebih tua atau matang dari sebelumnya. Sesungguhnya perang memang membawa kepada kesengsaraan.











Lawak Dowh - Man and Woman Life Switch

Posted by docche | Posted in | Posted on 2:36 PM



Hey u all


Memang kita semua tahu lelaki dah perempuan memang berbeza. Lelaki dan perempuan memanga berbeza dari segala aspek. Dari perkara yang kecil hingga perkara yang besar, lelaki dan perempuan memang berbeza. dan aku rasa, kehidupan lelaki dan perempuan sama seperti kotak suis kat bawah ni.




Top Dowh - 2011 Top Infographic Part 11:YouTube Killed TV

Posted by docche | Posted in | Posted on 11:30 AM

Hey u all


Segmen top infographic tahun 2011 hari ni aku nak tnjuk kan fakta mengenai youtube. Kita semua tahu youtube ialah laman web video hosting yang paling orang guna dan ia juga di miliki Google. Sekarang ni, semua video kita boleh jumpa di youtube. Hinggal la drama-drama kat televisyen pun korang letak kat youtube. Jadi memang tak di nafikan la youtube ni memang sangat-sangat di gunakan oleh orang ramai. Tapi, adakah youtube boleh menggantikan televisyen?






Source from coolhomepages

Gempak Dowh - A Modern Multifunctional Kitchen Cabinet Concept (4 gambar)

Posted by docche | Posted in | Posted on 5:25 AM

Hey u all


Korang suka masak tak? Korang suka tak kalau dapur korang cantik macam dalam rancangan masak-masak tu? Kalau korang ada dapur macam dalam gambar-gambar ni, korang akan selalu pergi dapur dan memasak tak?



Video Dowh - A Tsunami of Cloud

Posted by docche | Posted in | Posted on 12:09 AM

Hey u all


Kita semua pernah di gemparkan dengan tsunami yang berlaku beberapa tahun dahulu. Akibat daripada tsunami tersebut, ramai yang telah kehilangan nyawa dan ramai juga yang telah hilang segala harta benda. Tapi pernah tak korang tengok tsunami awan? Aku tak pernah tengok tsunami awan ni. Tapi penduduk di USA dan UK telah dapat menyaksikan fenomena yang ajaib ini. Korang juga boleh tengok kat gambar dan video kat bawah.


video


Nak tengok gambar tekan pulak read more tu ye......

Serius Dowh - Relation Between Justin Bieber and Students Loan

Posted by docche | Posted in | Posted on 9:30 PM


Hey u all


Kepada peminat-peminat Justin Bieber di luar sana. Korang tahu apa hubungan Justin Bieber dengan pinjaman pelajaran di mana-mana negara di seluruh dunia? Tak tahu? Tengok gambar di bawah.....




Pinjaman pelajaran untuk para pelajar adalah sama dengan Justin Bieber, sekali korang dah buat pinjaman, sampai bila-bila pinjaman tu akan menghantui korang. Hahahaha

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Disclaimer

Blogdowh is a personal blog in which everything that are written in this blog are based on author personal thought. If there are any writings which were taken from other sources, the author will state the original source of the writings. Any pictures or videos which are found in blogdowh are from author personal sources. Other pictures or videos which are taken from the web or copyrighted will be credited to the original owner.

The author and the owner of blogdowh will not be held responsible for any offensive comments in the comment sections. The author and the owner only responsible for the articles that written under their names only. Interested parties may reproduce or quote materials published in blogdowh with the condition that they are credited to blogdowh