Home » » Cool Dowh - Moscow Talephone History Museum (21 gambar)

Cool Dowh - Moscow Talephone History Museum (21 gambar)

Posted by docche | Posted in | Posted on 6:00 AM

Hey u all

Korang semua ni mesti pengguna telefon betul tak? Tapi sekarang hampir kesemua talefon ialah mobile-phone a.k.a handphone. Pernah tak korang terfikir bagaimanakah bentuk talefon sebelum wujudnya handphone? Bagaimanakah orang-orang dahulu menggunakan talefon tersebut? Bagaimanakah evolusi talefon sejak talefon pertama di cipta oleh Alexander Graham Bell. Korang yang malas berjalan-jalan melihat alam atau membaca mesti tak tahu kan. Biasa la tu, zaman sekarang semuanya nak benda yang moden dan canggih. Benda-benda laam dan dah ketinggalam zaman di biarkan berlalu tanpa perlu kita kenang, betul tak?



Sebuah syarikat talekomunikasi di Moscow, Russia berasa kepentingan sejarah talefon ini telah membuka sebuah muzium di Moscow. Muzium ini menempatkan talefon keluaran pelbagai negara dari tahun 1800 begitu juga talefon yang di keluarkan sendiri oleh Russia. So, kalau korang ada duit next time, apa kata korang pergi sendiri ke muzium ni. Oh lupa pulak, korang ni malas nak jalan-jalan kan. Okay, korang tengok ye kat gambar-gambar bawah ni.



























































































Source from englishrussia

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Disclaimer

Blogdowh is a personal blog in which everything that are written in this blog are based on author personal thought. If there are any writings which were taken from other sources, the author will state the original source of the writings. Any pictures or videos which are found in blogdowh are from author personal sources. Other pictures or videos which are taken from the web or copyrighted will be credited to the original owner.

The author and the owner of blogdowh will not be held responsible for any offensive comments in the comment sections. The author and the owner only responsible for the articles that written under their names only. Interested parties may reproduce or quote materials published in blogdowh with the condition that they are credited to blogdowh