Home » » Bengong Dowh - The Cloud and Burning WTC Twin Tower

Bengong Dowh - The Cloud and Burning WTC Twin Tower

Posted by docche | Posted in | Posted on 6:00 AM

Hey u all

Korang perngah tengok tak design terbaru bangunan pencakar langit yang akan di bina di Korea? Well, menurut design tersebut, bangunan pencakar langit tersebut di namakan The Cloud. The Cloud ini di reka oleh sebuah firma dari Belanda. Mengikut design teresbut, 2 buah bangunan pencakar langit akan di hubung kan oleh satu struktur dari tingkat 27 dan beberapa tingkat keatas oleh struktur yang di katakan akan kelihatan seperti awan-awan di atas langit. The Cloud akan menempatkan apartment mewah, servis hotel, pejabat, restoran, gym dan juga pusat hiburan. Jum tengok gambar-gambar The Cloud.




















Dan berita terbaru di keluarkan mengatakan design The Cloud ini adalah mirip kepada keadaan WTC Twin Tower yang sedang terbakar. Beberapa ugutan telah di terima oleh firma architecture Belanda yang mereka cipta design The Cloud. Mereka telah di tuduh sebagai penyokong dan pencinta Al-Qaeda. Firma architecture tersebut telah menafikan segalanya dan menyatakan mereka langsung tidak berniat untuk membuat design The Cloud seperti keadaan WTC yang sedang terbakar. Tiada siapa di dalam firma terbabit  berkata design tersebut menyerupai WTC yang sedang terbakar malah kerajaan Korea berkata design The Cloud adalah satu inovasi yang terkini dan canggih.



Korang sendiri tengok la betapa fobia nya orang-orang yang duduk dalam negara yang di gambarkan sebagai polis dunia ni. Apa sahaja yang mereka rasa tidak sesuai dengan cita rasa mereka, mereka akan cuba untuk menjatuh kannya. Apa yang mereka takutkan sangat dengan bangunan The Cloud ni. Aku tengok cantik je dari design photo tu. Betul-betul macam awan je sama sepertu nama The Cloud tu. Takde pun macam api yang tengah menjilat WTC yang sememangnya satu konspirasi USA sendiri. Korang sendiri la yang putuskan. Jum kita bandingkan The Cloud dengan The Burning WTC.











Source from dailymail and dezeen

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Disclaimer

Blogdowh is a personal blog in which everything that are written in this blog are based on author personal thought. If there are any writings which were taken from other sources, the author will state the original source of the writings. Any pictures or videos which are found in blogdowh are from author personal sources. Other pictures or videos which are taken from the web or copyrighted will be credited to the original owner.

The author and the owner of blogdowh will not be held responsible for any offensive comments in the comment sections. The author and the owner only responsible for the articles that written under their names only. Interested parties may reproduce or quote materials published in blogdowh with the condition that they are credited to blogdowh