Home » » WTF Dowh - Rahsia-Rahsia Panggung Wayang

WTF Dowh - Rahsia-Rahsia Panggung Wayang

Posted by docche | Posted in | Posted on 7:43 PM

Hey u all

Apakah movie terbaru yang korang baru tengok baru-baru ni kat wayang? Movie dari Malaysia seperti Ombak Rindu, Aku Bukan Tomboy atau Mesteri Jalan Lama. Ataupun movie dari luar negara seperti Twilight? Kat tempat aku duduk sekarang tiada wayang. Untuk pergi ke panggung terdekat memerlukan sekurang-kurangnya 3 jam perjalanan. Baik aku tunggu sesiapa upload, boleh aku donwload. Tapi kalau korang duduk kat Malaysia, sokong la industri perfileman tempatan dengan menonton movie Malaysia di panggung ye.

Dalam banyak-banyak panggung wayang yang korang pernah pergi, panggung mana yang korang rasa paling besar, best, tempat duduk selesa, screen putih yang besar serta jelas? Aku kalau tengok wayang ni, aku sama ada pergi Mid Valley, Times Square atau OU. Tapi kalau nak senang parking, aku pergi je Mines atau Summit USJ. Korang sebenarnya tahu tak sebenarnya panggung yang korang pergi tu hanya indah khabar dari rupa. Banyak perkara yang korang tak tahu mengenai pengurusan panggung wayang ni. Apa yang kita tengok hanyalah cara mengurangkan kos dan strategi bisnes. Jum tengok apa yang panggung-panggung ni sorokkan dari korang.

Kenapa poppcorn berbau sedap? Kerana popcorn tersebut mempunyai bahan kimia yang membolehkan aroma popcorn tersebut memenuhi panggung


Adakah betul korang rasa layar putih yang korang tengok tu berkualiti tinggi? Fikirkan semula



Aku tak pernah beli makanan lain selain popcorn dan air ketika masuk ke panggung. Korang? Korang rasa persediaan makanan diamacam mana la agaknya?


Kalau seorang staff di panggung membuat kesalahan terhadap anda, supervisor mereka hanya berpura-pura memarahi mereka di depan anda. Selepas anda berlalu pergi, mereka hanya tertawa bersama.


Set kombo sebenarnya hanya membuatkan anda berjimat tidak lebih dari kalau anda beli secara berasingan.


Set besar atau kecil popcorn tetap mempunyai tahap kalori yang sama. Anda jangan tertipu atau menipu diri sendiri


Para pekerja pencuci sebenarnya adalah beberapa orang sahaja dan mereka tidak sempat untuk menjaga 20 buah panggung untuk satu-satu masa. Kalau terdapat beberapa tayangan yang tamat serentak, mereka hanya menyapu sampah ke bawah tempat duduk dahulu dan membersihkan semula selepas panggung di tutup.


Tayangan movie sentiasa bermula lambat dan habis on-time. Mereka bermula lambat hanya untuk anda melihat iklan-iklan yang di byar kepada mereka.


Popcorn di simpan untuk sehari dua. Pengunjung sentiasa tertipu, popcorn tersebut baru lagi ke ataupun sekadar panas sahaja?



Source from rd

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Disclaimer

Blogdowh is a personal blog in which everything that are written in this blog are based on author personal thought. If there are any writings which were taken from other sources, the author will state the original source of the writings. Any pictures or videos which are found in blogdowh are from author personal sources. Other pictures or videos which are taken from the web or copyrighted will be credited to the original owner.

The author and the owner of blogdowh will not be held responsible for any offensive comments in the comment sections. The author and the owner only responsible for the articles that written under their names only. Interested parties may reproduce or quote materials published in blogdowh with the condition that they are credited to blogdowh