Home » » Genius Dowh - More Beautiful Metro Station:Stockholm Metro (32 gambar)

Genius Dowh - More Beautiful Metro Station:Stockholm Metro (32 gambar)

Posted by docche | Posted in | Posted on 6:00 PM

Hey u all 

Korang ingat lagi tak post aku yang lepas-lepas pasal stesyen kereta api bawah tanah di seluruh dunia kan kat post ni. Well, hari ni aku nak tunjuk korang macam mana pula rupa stesyen kereta api bawah tanah kat Sweden. Sweden bukan sahaja mempunyai gadis-gadis yang hot-hot dan lawa-lawa, tetapi stesyen kereta api bawah tanah di Sweeden juga sangat lawa. 



Kereta api bawah tanah atau metro do Sweden adalah yang paling cantik di dunia. Kereta api bawah tanah a.k.a metro di Sweden di panggil Tunnelbana. Ia terdiri daripada 100 buah stesyen yang mana 47 darinya adalah di bawah tanah dan 53 di atas tanah. Semua stesyen metro bawah tanah di Stockholm Sweden di buat dalam kawasan berbatu dan mereka terpaksa memotong bongkah-bongkah batu tersebut untuk membina steseyen kereta api bawah tanah tersebut. Stesyen kereta api bawah tanah Stockholm di buka pada tahun 1950.

































































































































Bila la stesyen bawah tanah kat Malaysia nak cantik macam ni kan?






Source from bigpicture

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Disclaimer

Blogdowh is a personal blog in which everything that are written in this blog are based on author personal thought. If there are any writings which were taken from other sources, the author will state the original source of the writings. Any pictures or videos which are found in blogdowh are from author personal sources. Other pictures or videos which are taken from the web or copyrighted will be credited to the original owner.

The author and the owner of blogdowh will not be held responsible for any offensive comments in the comment sections. The author and the owner only responsible for the articles that written under their names only. Interested parties may reproduce or quote materials published in blogdowh with the condition that they are credited to blogdowh