Home » » Cool Dowh - Fascinating and Breathtaking View From New World Trade Center (9 gambar)

Cool Dowh - Fascinating and Breathtaking View From New World Trade Center (9 gambar)

Posted by docche | Posted in | Posted on 7:30 PM

Hey u all


Korang pernah tak naik Menara Kuala Lumpur atau Menara Berkembar Petronas? Pemandangan yang korang tangok masa tu memang tidak dapat di gambarkan oleh kata-kata. Aku pernah naik Menara Berkembar Petronas waktu siang dan Menara Kuala Lumpur waktu malam. Memang berbeza perasaannya sebab aku dapat tengok 2 keadaan yang berbeza pada waktu siang dan waktu malam. Kalau korang tak pernah lagi naik, korang cuba la cari masa untuk naik ke atas kedua-dua menara yang menjadi kebanggaan Malaysia tu.


Sekarang kita pergi pula ke Amerika. Korang ingat kan menara WTC di New York yang lama dah roboh dan sekarang rakyat Amerika sedang mendirikan menara WTC yang baru. Korang jangan anggap aku ni asyik cerita pasal Amerika sebab aku sokong Amerika tetapi aku banyak tulis pasal Amerika kerana aku suka tengok keadaan rakyat Amerika yang terlalu fobia dan taksub kepada sesuatu sehingga setiap apa yang mereka lakukan mesti nak di perbesar-besarkan. 





Menara WTC yang baru ini nanti apabila siap, ianya akan menjadi menara yang paling tinggi di kota Manhattan. Degan ketinggian 541 meter dan akan mempunyai 104 tingkat, menara baru WTC yang di beri nama One World Trade Center, pembinaan One World Trade Center akan selesai pada tahun 2013. Pembinaan yang semakin rancak itu sudah sampai ke tingkat 90 di mana mereka akan menaikkan dan menyiapkan satu tingkat untuk setiap minggu. Bersama-sama dengan menara One World Trade Center, mereka juga akan membina muzium, taman, plaza dan juga kolam di tapak asal WTC yang telah roboh.





































Source from dailymail

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Disclaimer

Blogdowh is a personal blog in which everything that are written in this blog are based on author personal thought. If there are any writings which were taken from other sources, the author will state the original source of the writings. Any pictures or videos which are found in blogdowh are from author personal sources. Other pictures or videos which are taken from the web or copyrighted will be credited to the original owner.

The author and the owner of blogdowh will not be held responsible for any offensive comments in the comment sections. The author and the owner only responsible for the articles that written under their names only. Interested parties may reproduce or quote materials published in blogdowh with the condition that they are credited to blogdowh