Home » » WTF Dowh - Anti Pengguguran 'SIRI' Adalah Masalah Teknikal

WTF Dowh - Anti Pengguguran 'SIRI' Adalah Masalah Teknikal

Posted by docche | Posted in | Posted on 11:59 PM

Hey u all

Korang ingat lagi tak post aku yang dulu-dulu pasal aplikasi Iphone 4s yang baru 'SIRI' yang apabila di tanya pasal di mana klinik terdekat untuk melakukan pengguguran, 'SIRI' sebaliknya tidak memberi jawapan di mana klinik tersebut akan tetapi memberi alamat di mana boleh mendapat counseling untk meneruskan kehamilan. (ni kat USA je)

Rupanya-rupanya, apa yang 'SIRI' lakukan ini bukan di sebabkan program yang telah ditetapkan sebegitu tetapi di sebabkan masalah teknikal. Syarikat Apple berkata, 'SIRI' sepatutnya tidak "bias" dalam memberi jawapan kepada setiap persoalan yang di berikan kepadanya tidak kira apa soalan yang di tanya termasuk soalan mengenai di mana klinik untuk melakukan pengguguran. Apple berkata lagi, 'SIRI' merupakan satu aplikasi BETA dan dalam sedikit masa lagi, aplikasi 'SIRI' akan di sempurnakan dan tidak akan wujud lagi masalah "bias" ini.

Iphone 4s dah dijual di Malaysia. Aku tak tau tu original set atau AP set. ( Maxis & Celcom ade ku) Tapi kalau perkara ni terjadi di Malaysia, maksud aku kalau aplikasi 'SIRI' ni boleh memberi segala jawapan kepada persoalan kita, adakah kadar pengguran bayi akan meningkat? Adakah orang ramai boleh mendapat kan drugs dengan mudah? Adakah kadar jenayah akan meningkat? 


Source from topnews

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Disclaimer

Blogdowh is a personal blog in which everything that are written in this blog are based on author personal thought. If there are any writings which were taken from other sources, the author will state the original source of the writings. Any pictures or videos which are found in blogdowh are from author personal sources. Other pictures or videos which are taken from the web or copyrighted will be credited to the original owner.

The author and the owner of blogdowh will not be held responsible for any offensive comments in the comment sections. The author and the owner only responsible for the articles that written under their names only. Interested parties may reproduce or quote materials published in blogdowh with the condition that they are credited to blogdowh