Home » » Serius Dowh - Tahrir Clashes on 17 December 2011 Part 2:Chaos and Uproar Clashes Between Military and Protesters (11 gambar)

Serius Dowh - Tahrir Clashes on 17 December 2011 Part 2:Chaos and Uproar Clashes Between Military and Protesters (11 gambar)

Posted by docche | Posted in | Posted on 6:47 PM

Hey u all


Korang dah tengok tak video keganasan pihak berkuasa Mesir dalam Part 1 semalam? Kalau belum tengok korang boleh tengok kat sini. Apa perasaan korang kalau korang ada saudara kat tempat kejadian. Tak pun, apa korang akan buat kalau korang sendiri berada di tempat kejadian? Ke korang memang suka berada kat tempat-tempat macam tu. Yela, macam kejadian Bersih 2.0 tukan. Boleh main kejar-kejar ngan pihak polis. Boleh masuk surat khabar. Kalau kene tahan, polis bagi makan lagi. Pastu kalau korang luka sikit, korang boleh la buat cerita yang pihak polis atau sesiapa telah mencederakan anda sedangka nanda tidak berbuat apa-apa. Boleh jadi bahan cerita untuk  blog korang nanti. Aku rasa semua orang nak macam tukan?


Well, kat Mesir ni tak sama ngan Malaysia. RakyatMesir ni memang nak pemimpin yang betul-betul boleh memimpin dia orang. Bukan macam Malaysia. Rakyat malaysia nak publisiti dan jadi bahan cerita je kalau join himpunan-himpunan macam ni.


Sejak Jumaat yang lalu, rakyat Mesir telah sekali lagi berhimpun di Dataran Tahrir untuk memberi tekanan kepada pihak tentera Mesir supaya berundur dari tampuk pemereintahan. Dan hari ni telah masuk hari keempat. Kalau korang tengok video dalam part 1, tu kejadian yang berlaku pada hari Sabtu lepas. Betapa ganas nya cara pihak tentera menangani masalah tersebut. Setakat hari ini, 10 orang telah meninggal dan hampir 500 telah cedera. Dan sekarang, pilihanraya Mesir sedang di jalankan di mana peringkat ke-3 akan bermula bulan depan. Dengan kejadian terbaru ni, aku tak tahu la apa akan jadi kat pilihanraya Mesir dan apa yang mungkin akan berlaku lagi kat Mesir. 


Pelajar-pelajar Malaysia dan rakyat Malaysia yang berada di Mesir setakat ni tiada apa-apa masalah.Aku ngna kawan-kawan aku still boleh pergi kelas. Tapi nak kuar pergi tempat jauh-jauh tu fikir 80 juta kali juga la. Kang ada apa-apa terjadi, sapa yang susah? Datang sini nak belajar dan pergi pantai tengok awek-awek berbikini. Harap-harap tak jadi macam bulan satu hari tu. Menyusahkan saja kena balik Malaysia pastu kene datang sini balik.














































Source from dailymailbikyamasr


Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Disclaimer

Blogdowh is a personal blog in which everything that are written in this blog are based on author personal thought. If there are any writings which were taken from other sources, the author will state the original source of the writings. Any pictures or videos which are found in blogdowh are from author personal sources. Other pictures or videos which are taken from the web or copyrighted will be credited to the original owner.

The author and the owner of blogdowh will not be held responsible for any offensive comments in the comment sections. The author and the owner only responsible for the articles that written under their names only. Interested parties may reproduce or quote materials published in blogdowh with the condition that they are credited to blogdowh