Fact Dowh - Masturbation Facts and Statistics

Posted by docche | Posted in | Posted on 11:36 AM

Hey u all


Korang tahu tak apa maksud 'masturbation' atau masturbasi? Tak tahu? Mesti korang tahu punya. Tapi korang tahu ke fakta-fakta mengenai masturbasi ni? Nak tahu baca la lagi ye.






Source from foolishmind

Lawak Dowh - The Best Remote Control Ever

Posted by docche | Posted in | Posted on 11:02 AM

Hey  u all


Korang nak tahu apa dia 'remote control' yang paling 'best' dalam dunia? Aku rasa mungkin orang lelaki tahu kut.




Serius Dowh - Pregnancy Tips for Future Mom (15 gambar)

Posted by docche | Posted in | Posted on 11:33 PM

Hey u all


Kepada pembaca blogdowh yang setia dan juga bakal menjadi ibu atau merancang untuk menjadi ibu, korang mesti tengok post ni tau.



Cool Dowh - Tree in House or House in Tree? (24 gambar)

Posted by docche | Posted in | Posted on 12:01 PM

Hey u all


Jum tengok seni bina yang di ilhamkan dari alam semulajadi dan pepohon yang menghijau. Korang tidak akan sedar yang korang sebenarnya berada di dalam pokok atau berada di dalam rumah.



 

Fact Dowh - Sweden Has The World's Largest Timber Storage (6 gambar)

Posted by docche | Posted in | Posted on 9:22 PM

Hey u all


Korang pernah tak tengok tempat pengumpulan kayu balak? Mesti ada yang pernah kan? Tapi pernah tak korang tengok tempat pengumpulan kayu balak yang paling besar dalam dunia? Mesti tak pernah kan sebab kat Malaysia memang tiada tempat pengumpulan kayu balak yang paling besar di dunia. Koran gnak tahu kat mana tempat pengumpulan kayu balak paling besar dalam dunia? Jawapannya ialah di Byholma, Sweden. Tempat pengumpulan kayu balak di Byholma ni telah wujud sejak tahun 2005 di sebabkan banjir besar yang telah berlaku di Sweden pada tahun 2005.







Serius Dowh - The Categories of Vampires

Posted by docche | Posted in | Posted on 9:05 AM

Hey u all


Siapa antara korang minat cerita 'vampire'? Mesti korang emua minat kan. Kalau tak takan movie 'twillight' tu meletup. Tapi korang tahu tak 'vampire' ni ada berapa jenis? Kalau korang tak tau, korang teruskan membaca ye.






Source from memecenter

Lawak Dowh - My Girlfriend Has 2 Belly Buttons

Posted by docche | Posted in | Posted on 9:14 PM



Hey u all




Jum baca komik lawak ni.........





Source from memecenter

Gempak Dowh - Awesome Art Made from Matchstick (5 gambar)

Posted by docche | Posted in | Posted on 8:55 PM

Hey u all


Korang rasa, selain dari membakar putung rokok atau menyalakan dapur gas, apa lagi perkara yang boleh di sumbagkan oleh mancis kepada kita? Well, bagi mereka yangtidak merokok dan tidak suka memasak, aku rasa mancis ni dia orang gunakan untuk meng-ekspresikan seni-seni yang di pendam dalam diri dia orang. Sebab tu wujudlah seni-seni kreatif yang di cipta dari mancis-mancis ni.







Lawak Dowh - Very Funny T-Shirt Tags (7 gambar)

Posted by docche | Posted in | Posted on 11:27 PM

Hey u all


Aku rasa korang mesti dah tengok bermacam-macam corak dan reka bentuk t-shirt, betul tak? Ada yang menarik, lawak, dan ada yang taka senonoh. Tapi aku rasa korang mesti tak pernah tengok tag-tag baju yang lawak, betul tak? So, aku nak bagi korang temgok tag-tag baju yang lawak yang pernah ada.



Weirdo Dowh - Bizarre and Strange Shoes Design (5 gambar)

Posted by docche | Posted in | Posted on 1:17 PM

Hey u all


Dalam banyak-banyak 'design' kasut yang pernah aku tengok, aku mengaku 5 design kasut ni memang aku tak pernah tengok sebelum ni. Aku tak tahu pula kalau korang pernah tengok, tapi bagi korang yang tak pernah tengok, korang sila la tengok ye 'design' kasut yang amat pelik di bawah.



Cute Dowh - Very Cute Golf Cart (6 gambar)

Posted by docche | Posted in | Posted on 10:06 PM

Hey u all


Korang pernah main golf tak? Kalau korang tak pernah main golf, korang minat tak sukan golf? Tak juga? Tapi aku rasa, walau korang tak pernah main golf atau tak minat sukan golf, aku rasa korang tetap akan minat dengan kereta golf atau 'golf cart' yang pemain-pemain golf ni selalu gunakan, betul tak? Korang nak tegnok kereta-kereta golf yang lain dari yang lain dan sungguh comel?







Gempak Dowh - The Greatest Dentist in India and China (11 gambar)

Posted by docche | Posted in | Posted on 6:39 PM

Hey u all


Korang rasa negara mana yang mempunyai doktor-doktor gigi yang paling hebat dalam dunia? Korang mesti dapat agak jawapan soalan aku ni kan dari tajuk post ni. So, untuk tidak melengahkan masa lagi, korang tengok la gambar-gambar doktor-doktor gigi yang terhebat dalam dunia ni.

 1. India

Lawak Dowh - Funny Types of Husbands and Wives (4 gambar)

Posted by docche | Posted in | Posted on 11:42 PM

Hey u all


Aku nak tanya korang yang sudah berkahwin tidak kira lelaki atau perempuan. Adakah korang termasuk dalam kategori jenis-jenis suami dan isteri yang aku tunjuk kat bawah?



Weirdo Dowh - Bizarre and Obscene Plastic Wrapped Lovers (8 gambar)

Posted by docche | Posted in | Posted on 10:43 PM

Hey u all


Korang pernah tengok seni-seni bungkusan tak? Aku rasa, seni bungkusan yang aku nak tunjukkan kat korang ni memang pelik sangat-sangat la. Dan aku rasa ada sedikit lucah.



Lawak Dowh - How China Solve Cheating Problem During Exam

Posted by docche | Posted in | Posted on 11:01 PM


Hey u all


Kita semua tahu masalah meniru dalam peperiksaan ni dah lama menjadi masalah kepada semua institusi-institusi pendidikan. Lagi-lagi kita sekarang berada dalam zaman teknologi bekelajuan tinggi, pelajar-pelajar menggunakan segala kemudahan berinteraksi menerusi teknologi-teknologi ini untuk meniru di dalam peperiksaan. Tapi, China telah mengambil langkah yang sungguh istimewa untuk mencegah aktiviti meniru dalam peperiksaan. Korang nak tahu, tengok gambar kat bawah.






Source from humorswitch

Hot Dowh - Sexy Women in High Heels Racing Each Other (7 gambar)

Posted by docche | Posted in | Posted on 10:05 PM

Hey u all


Korang nak semua mesti tertarik nak baca post ni kan sebab ada perkataan sexy tu kan? Tapi memang sexy pun post ni sebab aku nak tunjuk kat korang bagaimana gadis-gadis sexy berlumba dengan memakai kasut tumit tinggi.



Weirdo Dowh - Seoul Has Lolipop House (16 gambar)

Posted by docche | Posted in | Posted on 7:33 PM

Hey u all


Korang nak tengok rumah yang pelik tetapi cantik di South Korea? Rumah yang aku nak tunjuk kat korang ni di namakan rumah lolipop atau 'Lolipop House' yang terletak di kota Seoul, Korea Selatan. Rumah ni mempunyai keluasan 1100 kaki persegi, mempunyai dapur, bilik tidur, ruang tamu dan loteng. Rumah ini mempunyai tujuh tingkat. Korang mesti tak percaya rumah ni tujuh tingkat kan? Rumah ini telah di siapkan pada tahun 2001




WTF Dowh - Broadway's Exotic Dancers in 19th Century (20 gambar)

Posted by docche | Posted in | Posted on 11:55 PM

Hey u all


Korang tahu tak apa itu 'exotic dancer'? Tak tahu? 'Exotic Dancer' ini merupakan penari-penari kelas atasan yang sering menari dengan memekai kostum-kustum yang menarik dan glamor. Pekerjaan sebagai 'exotic dancer' ni telah menjadi terkenal sejak zaman braodway di Amerika pada kurun ke 19. Tapi, kalau korang tengok balik gamabr-gambar ni, aku rasa dia orang ni tidak mungkin akan menjadi 'exotic dancer' pada kurun ke 21 ni. Apa korang rasa?




Serius Dowh - Corinth Canal:How on Earth This Ship Can Pass This Canal? (9 gambar)

Posted by docche | Posted in | Posted on 11:22 PM

Hey u all


Korang pernah dengar tak nama 'Corinth Canal' atau dalam Bahasa Malaysia nya Terusan Corinth? Kalau korang tak tahu, Terusan Corinth ni merupakan sebuah terusan untuk laluan kapal yang menghubungkan Teluk Corinth (Gulf of Corinth) dengan Teluk Saronic (Saronic Gulf) yang terletak di Laut Aegean. Terusan ini berkelebaran 54 kaki dan berkedalaman 24 kaki dan hanya boleh di lalui oleh sebuah kapal sahaja dalam satu-satu masa. Kapal-kapal yang besar selalunya perlu di tarik oleh bot penunda sekiranya ingin melalui terusan ini.



Gila Dowh - Collection of The Most Craziest Bicycles in The World (10 gambar)

Posted by docche | Posted in | Posted on 11:11 PM

Hey u all


Aku nak tunjuk kat korang basikal-basikal yang paling pelik dan gila-gila pernha aku tengok. Korang pun mesti tak pernha tengok basikal-basikal ni. 



Genius Dowh - Solar Eco-Bike By Cyomo (3 gambar)

Posted by docche | Posted in | Posted on 9:38 PM

Hey  u all


Korang semua nak tengok basikal yang 'eco friendly' yang di janakan oleh tenaga elektrik yang di ambil dari cahaya matahari? Jum tengok rekaan basikal ni.



Fact Dowh - Funny Things About Reality of Life

Posted by docche | Posted in | Posted on 2:07 PM

Hey u all


Pernah tak benda ni terjadi kat korang? Pernah? Tak pernah? Aku rasa semua orang pernah.



Source from meme

Fact Dowh - Amazing India (6 gambar)

Posted by docche | Posted in | Posted on 6:11 PM

Hey u all


kita semua tahu negara India. Kita semua pernah tengok cerita Hindustan pada suatu ketika walau kita tak tengok cerita Hindustan sekarang. Dan seperti yang kita ketahui, India memang merupakan sebuah negara yang menarik dan 'amazing'. korang tak dapat tengok semua ni selain dari di India.


WTF Dowh - Sexy and Naughty Bed Sheets (6 gambar)

Posted by docche | Posted in | Posted on 11:20 AM

Hey u all


Adakah korang sudah bosan dengan cadar katil korang? Adakah korang nak cadar korang kelihatan lain dari yang lain? Adakah korang ingin kan sesuatu daya penarik yang boleh membuatkan anda tertarik untuk tidur di katil anda? Jum tengok cadar katil yang 'sexy' dan nakal ni. Mungkin ada sedikit provokatif.



Serius Dowh - Why You Never See These Google Logo (8 gambar)

Posted by docche | Posted in | Posted on 11:21 PM

Hey u all


Bila korang taip je google.com kat korang punya 'browser', korang mesti pergi ke enjin carian google dan korang mesti nampak logo google, betul tak? Kadang-kadang, logo google tersebut bertukar-tukar mengikut perayaan-perayaan atau sambutan-sambutan yang di sambut di seluruh dunia. Tapi adakah korang tahu terdapat beberapa logo google yang telah di tolak dan tidak di tunjukkan kepada korang? Jum tengok sebahagian dari logo-logo yang tidak berjaya untuk di tunjukkan kepada korang.


Supposed to be celebrating: Children’s Day 2003.
Reason for rejection: Too childish.

Gempak Dowh - Have You Heard or Seen Slice House? (12 gambar)

Posted by docche | Posted in | Posted on 4:37 PM

Hey u all


Aku tak tau macam mana nak 'translate'kan perkataan 'slice house' ni untuk korang. Yang aku boleh bagi tau korang kalau aku 'direct translate'kan ialah rumah sepotong. 'Slice house ni telah di bina di Brazil dan telah di siapkan pada tahun 2003. Rekaan 'slice house' ni telah di buat oleh arkitek dari firma bernama 'Procter-Rihl Architects'. 'Slice house' ini berkeluasan 2260 kaki persegi, 2 tingkat, di lengkapi denga segala kemudahan seperti taman, garaj, kolam renang, bilik utama, bilik tetamu, dapur, ruang tamu dan ruang makan.



Serius Dowh - New Ipad 3 Announced (7 gambar)

Posted by docche | Posted in | Posted on 11:47 AM

Hey u all


Kepada peminat Apple dan segala produk-produk keluaran Apple, Apple telah pun melancarkan Ipad ganerasi ke tiganya awal pagi tadi di San Fransisco. Ipad 3 yang baru ini di datangkan dengan ciri-ciri yang lebih canggih dari ganerasi Ipad yang sebelumnya. Antara ciri-ciri Ipad 3 yang di tingkatkan ialah Ipad 3 mempunyai paparan 264 piksel per inchi (2048 x 1536), 4G internet, 5 megapiksel camera dan prosesor 'quad core'. Kalau korang nak baca lebih lanjut korang boleh baca kat sini. Bagi korang yang bercadang nak beli Ipad, aku bercadang korang sabar dulu sampai la Ipad 3 ni berada di pasaran Malaysia lagi pun di katakan Ipad 3 yang baru ni adalah Ipad HD.




Cool Dowh - The Most Awesome and Coolest Ambulances in The World (6 gambar)

Posted by docche | Posted in | Posted on 11:28 AM

Hey u all


Korang semua tahu apa itu ambulan kan? Korang semua tahu bentuk dan fungsi ambulan kan? Dan bila korang dengar je perkataan ambulan, korang mesti terbayangkan sebuah kenderaan berbentuk kotak yang besar seperti sebuah van tapi lebih besar dari van, nak kata sebesar bas tapi kecil sedikit dari bas. Mesti itu yang korang bayangkan, betul tak? Tapi ambulan-ambulan yang aku nak tunjukkan ni lain dari apa yang korang bayangkan.


1. United Kingdom





Bengong Dowh - Wedding Dress made From 9999 Roses (5 gambar)

Posted by docche | Posted in | Posted on 11:26 AM

Hey u all


Perkahwinan memang sesuatu yang istimewa bagi seorang wanita. Setiap wanita mengimpikan sebuah perkahwinan yang indah kerana inilah masanya mereka nak menjukkan kepada semua orang betapa bertuahnya mereka, betapa ayunya mereka di samping ingin membangga diri dan menunjuk-nunjuk, betul ke? Tak kisah la kan apa motif kerana semua wanita sememanggnya ingin kan sebuah perkahwinan dan majlis perkahwinan yang dapat di kenang di hari tua. Tapi kalau dah berlebihan sangat aku rasa perkahwinan itu hanyalah membazir dan majlis yang di buat hanya sekadar menunjuk-nunjuk sahaja. Macam gambar di bawah, perempuan ni sanggup buat baju dari 9999 bunga ros. Korang sanggup ke?



Hot Dowh - Colorful Boutique Hotel at Dead Sea (3 gambar)

Posted by docche | Posted in | Posted on 2:10 PM

Hey u all


Siapa antara korang pernah pergi Laut mati di Jordan? Pernah? Tak pernah? Takpe...........Takpe, aku pun tak pernha pergi lagi walau Jordan merupakan negara Jiran Mesir. Apa yang menarik nya Laut mati ni ialah ianya merupakan tempat tarikan pelancong, jadi pengusaha-pengusaha hotel telah melakukan pelbagai cara untuk menarik pelancong datang menginap di hotel mereka. salah satu hotel yang berada di Luat mati atau 'Dead Sea' ni ialah 'boutique hotel' yang merupakan hasil reka cipta 2 oran arkitek bernama Serger Makhno dan Vasiliy Butenko.


Cool Dowh - Compact Kitchen Cabinet For Small Houses/Apartments (11 gambar)

Posted by docche | Posted in | Posted on 11:32 AM

Hey u all


Adakah korang merupakan pasangan yang baru kahwin dan hanya mampu untuk memiliki rumah yang kecil sahaja. Korang juga masih tidah mampu untuk membeli kabinet-kabinet yang banyak mengikut kehendak hati korang. Jadi, aku rasa korang perle 'consider' untuk memilki kabinet dapur ni di rumah korang.







Cool Dowh - Creative Helmet Designs Just For You All(7 gambar)

Posted by docche | Posted in | Posted on 11:33 AM

Hey u all


Untuk korang yang memiliki motor dan menggunakan motor untuk kerja-kerja seharian korang, aku paparkan kepada korang reka-bentuk helmet yang kreatif dan cool untuk korang. 







Fact Dowh - True Meaning Behind These Products' Logo (10 gambar)

Posted by docche | Posted in | Posted on 5:52 PM

Hey u all


Aku rasa, korang semua mesti pernah tengok logo produk-produk ni. Tapi, korang nak tengok tak apa sebenarnya maksud tersirat di belakang logo produk-produk ni? Jum............



Genius Dowh - Flying Bike (4 gambar)

Posted by docche | Posted in | Posted on 5:33 PM

Hey u all


Adakah korang suka berbasikal? Adakah korang pernah terfikir yang satu hari nanti korang mungkin hendak berbasikal sahaja ketempat kerja korang seperti rakyat-rakyat di Jepun, China, Korea? Tapi bila korang fikir-fikir balik, susah kut nak berbasikal sebab penat nak berkayuh, kalau kena batu nanti bergoyang-goyang. Jangan risau, sekarang telah di keluarkan satu reka bentuk basikal yang di namakan 'flying basikal'. Basikal ini di reka untuk mengurangkan rintangan di antara basikal dan graviti bumi.



Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Disclaimer

Blogdowh is a personal blog in which everything that are written in this blog are based on author personal thought. If there are any writings which were taken from other sources, the author will state the original source of the writings. Any pictures or videos which are found in blogdowh are from author personal sources. Other pictures or videos which are taken from the web or copyrighted will be credited to the original owner.

The author and the owner of blogdowh will not be held responsible for any offensive comments in the comment sections. The author and the owner only responsible for the articles that written under their names only. Interested parties may reproduce or quote materials published in blogdowh with the condition that they are credited to blogdowh