Home » » Hot Dowh - China New Bullet Train Can Reach 300mph

Hot Dowh - China New Bullet Train Can Reach 300mph

Posted by docche | Posted in | Posted on 3:00 PM

Hey u all


Korang pernah naik bullet train tak? Korang kena try sekali naik bullet train ni. kat Malaysia memang tak ada bullet train. Paling dekat korang boleh pergi dan merasa bullet train ni ialah di China. Ala, pergi China bukan mahal pun. Orang Malaysia kan semua kaya-raya sekarang.


Baru-baru ni China telah melancarkan kereta api peluru a.k.a bullet train yang baru di mana bullet train tersebut boleh bergerak dengan kelajuan sehingga 300mph. Bullet train yang terbaru ini di katakan boleh bergerak 100mph lebih laju dari bullet train yang telah di bina oleh China sebelum ini.


Bullet train yang baru ini di bina dari bahan plastik yang di perkuatkan dengan gentian karbon. Bentuk bullet train yang baru ini di bina mirip bentuk pedang kuno lama China. Bullet train yang baru ini di bina untuk laluan Beijing-Shanghai yang di khabarkan boleh memendekkan waktu perjalana ke 5 jam sahaja.

























Source from dailymail

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Disclaimer

Blogdowh is a personal blog in which everything that are written in this blog are based on author personal thought. If there are any writings which were taken from other sources, the author will state the original source of the writings. Any pictures or videos which are found in blogdowh are from author personal sources. Other pictures or videos which are taken from the web or copyrighted will be credited to the original owner.

The author and the owner of blogdowh will not be held responsible for any offensive comments in the comment sections. The author and the owner only responsible for the articles that written under their names only. Interested parties may reproduce or quote materials published in blogdowh with the condition that they are credited to blogdowh