Home » » Serius Dowh - Hacker Australia Hack 'SIRI'

Serius Dowh - Hacker Australia Hack 'SIRI'

Posted by docche | Posted in | Posted on 3:19 PM

Hey u all

Sebelum-sebelum ni akau ada tulis 2 artikel pasal 'SIRI' iaitu aplikasi terbaru untuk Iphone 4s. Kalau korang tak baca lagi korang boleh baca kat sini & sini. Cerita terbaru 'SIRI' ni ialah mengenai seorang hacker dari Australia telah berjaya menggodam 'SIRI" dan mengintegerasikan program "SIRI' agar boleh mengawal peralatan di rumah nya secara automatik dengan hanya meminta 'SIRI' melakukan apa yang di kehendaki oleh hacker tersebut. 



Hacker tersebut yang berkata hanya menggunakan peralatan yang di cipta sendiri telah berjaya menggodam 'SIRI' dan boleh menyuruh 'SIRI' supaya kerja-kerja rumah yang mudah seperti switch on/off the light, switch on/off aircond and melayari internet. Beliau juga bercadang untuk menjual peralatan yang di ciptanya untuk menggodam 'SIRI' keseluruh dunia. Satu yang menarik lagi, menggodam 'SIRI' ini tidak perlu untuk anda jailbreak Iphone 4s anda. 




Menurut hacker tersebut lagi. perkara yang beliau lakukan ini mungkin tidak akan kekal lama kerana mungkin syarikat Apple akan cuba untuk menghalang pengguna dari seluruh dunia menggodam 'SIRI' seperti yang beliau telah lakukan. Tetapi itu mungkin menyebabkan Apple menjadi tidak mesra pengguna kata nya lagi.


Serius dowh. kalau benda ni sudah boleh di lakukan, aku rasa sedikit masa lagi dunia kita akan menjadi seperti dunia fiction yang sering kita tengok di dalam movie. Apa sahaja yang kita mahu lakukan, kita hanya menggunakan voice command dan segalanya akan terus di lakuakan untuk kita. Kita tidak perlu lagi bersusah payah untuk melakukan kerja yang remeh temeh. Nice!!!!!


Tengok video di bawah................

video




Source from smh.com.au

2 comments

January 2, 2012 at 8:36 AM

dan manusia menjadi gemuk dan pemalas tahap dewa dgn kewujudan benda ni..sekian

January 2, 2012 at 8:24 PM

@thegemstone

setuju

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Disclaimer

Blogdowh is a personal blog in which everything that are written in this blog are based on author personal thought. If there are any writings which were taken from other sources, the author will state the original source of the writings. Any pictures or videos which are found in blogdowh are from author personal sources. Other pictures or videos which are taken from the web or copyrighted will be credited to the original owner.

The author and the owner of blogdowh will not be held responsible for any offensive comments in the comment sections. The author and the owner only responsible for the articles that written under their names only. Interested parties may reproduce or quote materials published in blogdowh with the condition that they are credited to blogdowh