Home » » WTF Dowh - The Art of Chewing Gum Wall (9 gambar)

WTF Dowh - The Art of Chewing Gum Wall (9 gambar)

Posted by docche | Posted in | Posted on 5:45 AM

Hey u all


Okay, kita selalu tengok orang buang chewing gum kat atas jalan atau atas tanah atau merata-merata, sikit sangat yang buang chewing gum dalam tong sampah. kalau kat Singapore memang kena saman la korang. Tapi kat Amerika, semuanya Amerika kan, takda tempat lain ke? Kat Amerika, dia orang buat sesuatu yang pelik dah 'rare' la orang cakap. Apa yang dia orang buat?

Dia orang telah membuat 'wall of gum' yang mana di gunakan untuk menarik pelancong datang ke tempat tersebut. Bertempat di  Post Alley berdekatan Park Place Market Seattle Amerika, dinding 'chewing gum' ni telah di wujudkan sejak tahun 1990-an lagi. Ianya bermula apabila orang-orang yang keletihan dan marah kerana beratur panjang untuk membeli tiket teater, telah melekatkan gum mereka di dinding berdekatan tempat mereka beratur. Dan akhirnya, semau orang yang datang ke situ akan melekatkan 'chewing gum' mereka di dinding tersebut hinggla sekarang. Lepas korang tengok gambar-gambat di bawah, korang rasa ni jijik ke cantik ke cool?







































Source from odditieszone

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Disclaimer

Blogdowh is a personal blog in which everything that are written in this blog are based on author personal thought. If there are any writings which were taken from other sources, the author will state the original source of the writings. Any pictures or videos which are found in blogdowh are from author personal sources. Other pictures or videos which are taken from the web or copyrighted will be credited to the original owner.

The author and the owner of blogdowh will not be held responsible for any offensive comments in the comment sections. The author and the owner only responsible for the articles that written under their names only. Interested parties may reproduce or quote materials published in blogdowh with the condition that they are credited to blogdowh