Home » » Cool Dowh - Kereta Konsep Honda/Honda Concept Car (7 gambar)

Cool Dowh - Kereta Konsep Honda/Honda Concept Car (7 gambar)

Posted by docche | Posted in | Posted on 6:00 AM

Hey u all

Hari tu aku ada post pasal kereta konsep Toyota yang smart tu kan. Hari ni aku nak tunjuk lak kereta konsep dari Honda. Kereta konsep Honda yang di pamerkan ketika Tokyo Motor Show tempoh hari merupakan sebuah kereta konsep bercirikan EV atau electrical vehicle. Kereta ini di janakan menggunakan tenaga elektrik. Nama kereta konsep ini ialah Honda EV-STER. 

Honda EV-STER ini merupakan kereta model roadster dengan 2 tempat duduk. Honda EV-STER ini di bina untuk meningkatkan kecekapan dan mengurangkan membebasan gas-gas membahaya ke udara. Selain di janakan dengan kuasa elektrik, ia juga di lengkapkan dengan teknologi pemanduan untuk jarak jauh atau dalam bahasa English nya range extender technology.

Honda EV-STER ni boleh bergerak dari 0 - 37mph/70kmph hanya dalam masa 5 saat dan boleh mencapai top speed 99mph. Memang kereta Honda EV-STER ni tak boleh nak di bandingkan dengan kereta yang menggunakan petrol tapi bagi kereta yang menggunakan elektrik, Honda EV-STER mungkin antara yang terbaik.












Source from gizmag, automotorblog   

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Disclaimer

Blogdowh is a personal blog in which everything that are written in this blog are based on author personal thought. If there are any writings which were taken from other sources, the author will state the original source of the writings. Any pictures or videos which are found in blogdowh are from author personal sources. Other pictures or videos which are taken from the web or copyrighted will be credited to the original owner.

The author and the owner of blogdowh will not be held responsible for any offensive comments in the comment sections. The author and the owner only responsible for the articles that written under their names only. Interested parties may reproduce or quote materials published in blogdowh with the condition that they are credited to blogdowh